Κορωνοϊός: Γερμανικό ινστιτούτο λέει πως οι εμβολιασμοί μπορεί να αρχίσουν στις αρχές του 2021

Συντακτική Ομάδα LamiaNow
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
2 Min Read

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

Φαρμακευτικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο διεξάγουν προχωρημένες κλινικές δοκιμές

Ο επικεφαλής της αρμόδιας για τα εμβόλια γερμανικής ρυθμιστικής αρχής δήλωσε πως μερικές ομάδες ανθρώπων που ζουν στη Γερμανία μπορεί να εμβολιασθούν στις αρχές του ερχόμενου χρόνου κατά του κορωνοϊού, που έχει σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία.

Φαρμακευτικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο διεξάγουν προχωρημένες κλινικές δοκιμές, καθεμιά με δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες, και ειδικοί αναμένουν ότι θα γνωρίζουν μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, αν τα εμβόλιά τους κατά της Covid-19 είναι αποτελεσματικά και ασφαλή.

Ο Κλάους Τσίχουτεκ, επικεφαλής του Ινστιτούτου Πάουλ Έρλιχ, δήλωσε στον όμιλο εφημερίδων Funke πως δεδομένα από τις δοκιμές των Φάσεων 1 και 2 δείχνουν ότι μερικά εμβόλια προκαλούν ανοσολογική απάντηση κατά του κορονοϊού.

«Αν τα δεδομένα από τις δοκιμές της Φάσης 3 δείξουν πως τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή, τα πρώτα εμβόλια θα μπορούσαν να εγκριθούν στην αρχή του χρόνου, πιθανόν με όρους», δήλωσε.

«Με βάση διαβεβαιώσεις από τους παρασκευαστές, οι πρώτες δόσεις για τους ανθρώπους στη Γερμανία θα είναι διαθέσιμες τότε, σύμφωνα με τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από τη Διαρκή Επιτροπή για τον Εμβολιασμό», δήλωσε ο Τσίχουτεκ αναφερόμενος στην ομάδα η οποία κάνει συστάσεις για τη χρήση των εμβολίων στη Γερμανία.

πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.