Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...


ΕΛΛΑΔΑ

«Κοψοχρονιά» αυτοκίνητα σε δημοπρασία της ΑΑΔΕ – BMW και Jeep από 2.000 ευρώ, δείτε την λίστα

Δελεαστικές τιμές αυτοκινήτων μπορούν να βρουν όσοι παρευρεθούν στην δημοπρασία που θα πραγματοποιήσει στις 28 Αυγούστου η ΑΑΔΕ στην Λάρισα.

Οι τιμές εκκίνησης για τα αυτοκίνητα ξεκινούν από τα 300 ευρώ ενώ για τα δίκυκλα από τα 150 ευρώ.

Η διακήρυξη της ΑΑΔΕ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Στις 28/08/2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00 π.μ. θα διεξαχθεί στην αίθουσα δημοπρασιών, στον 1ο όροφο του Τελωνείου Λάρισας (Φαρσάλων 21) προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν (α) οκτώ αυτοκίνητα για κυκλοφορία, (β) ένα φορτηγό άνω των 4 τόνων για κυκλοφορία, (γ) δύο ομαδικές κατηγορίες Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.) κοινοτικής και μη κοινοτικής προέλευσης, (δ) μία ομαδική κατηγορία δικύκλων για διάλυση μη κοινοτικής προέλευσης και (ε) ένα λεωφορείο για διάλυση άνω των 3,5 τόνων του Τελωνείου Λάρισας, τα οποία βρίσκονται στην αποθήκη φύλαξης τροχοφόρων στο 7ο χλμ. Λάρισας-Συκουρίου, επιπλέον, (στ) δώδεκα αυτοκίνητα για κυκλοφορία, (ζ) επτά δίκυκλα για κυκλοφορία και (η) δύο ομαδικές κατηγορίες Ο.Τ.Κ.Ζ. κοινοτικής και μη κοινοτικής προέλευσης, τα οποία φυλάσσονται στο Τελωνείο Βόλου, (θ) μια ομαδική κατηγορία Ο.Τ.Κ.Ζ. κοινοτικής προέλευσης, η οποία βρίσκεται στο Τελωνείο Πρέβεζας και (ι) μία ομαδική κατηγορία Ο.Τ.Κ.Ζ. κοινοτικής προέλευσης και ένα Ο.Τ.Κ.Ζ. μη κοινοτικής προέλευσης, τα οποία φυλάσσονται στο Τελωνείο Μέρτζανης Ιωαννίνων, με δέσμευση Ε.Δ.Ο.Ε. και έκδοση Α.Ε.Π.Ο. με τιμές εκκίνησης αυτές που αναγράφονται στη διακήρυξη.»

Μεταξύ των αυτοκινήτων που θα δημοπρατηθούν στις 28 Αυγούστου ξεχωρίζει μια BMW 330 XD με 1η άδεια κυκλοφορίας το 2007 και τιμή εκκίνησης τις 3.500 ευρώ!

Η τιμή σε ένα Jeep Cherokee Renegade Diesel μοντέλο του 2003 έχει οριστεί στις 2.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις απο το Dikaiologitika News

Δύο VW Polo κοσμούν στην λίστα της δημοπρασίας του πρώην ΟΔΔΥ τα οποία επίσης αναμένεται να προσελκύσουν αρκετούς καταναλωτές.

Το πρώτο είναι μοντέλο του 2003 και έχει τιμή εκκίνησης τα 1.000 ευρώ ενώ το δεύτερο αυτοκίνητο της δημοπρασίας είναι μοντέλο του 1999 και έχει τιμή εκκίνησης τα 300 ευρώ.

Οι τιμές για το σχετικά νεότερο Polo στην αγορά κυμαίνονται μεταξύ 2.000 και 3.000 ευρώ ενώ για το παλαιότερο οι τιμές ξεκινούν από τα 1.400 ευρώ.

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την διακήρυξη της ΑΑΔΕ.

Οι τρόποι αποπληρωμής και οι εκπτώσεις

Για να συμμετέχει κανείς στις δημοπρασίες του πρώην ΟΔΔΥ θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 300 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 100 ευρώ για τα δίκυκλα τα οποία σε περίπτωση που ανακηρυχθεί πλειοδότης αφαιρούνται από το τίμημα απόκτησης του οχήματος. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει κάποιος να αποκτήσει κάποιο όχημα τα χρήματα επιστρέφονται.

Στις τιμές εκποίησης των οχημάτων συμπεριλαμβάνεται ο αναλογούν ΦΠΑ 24%. Σε περίπτωση εξοφλήσεως του τιμήματος τοις μετρητοίς ο αγοραστής έχει δικαίωμα έκπτωσης 30% στην τιμή κατακύρωσης.

Ο πλειοδότης καταβάλει το 20% και το υπόλοιπο ποσό (το 80%) δύναται να το διακανονίσει ως εξής:

Α) Με εφάπαξ καταβολή του τιμήματος. Στην περίπτωση αυτή δικαιούται έκπτωσης ανάλογης με το ποσό που καταβάλλεται η οποία ανέρχεται σε ποσοστό:

αα) 10% για καταβαλλόμενο ποσό έως 3.000 €.

αβ) 15% για καταβαλλόμενο ποσό από 3.001€ έως 10.000 €.

αγ) 20% για καταβαλλόμενο ποσό από 10.001 € και άνω.

Β) Με εγγυητική επιστολή χωρίς έκπτωση σε ισόποσες τριμηνιαίες άτοκες δόσεις, ο αριθμός των οποίων καθορίζεται ως εξής:

βα) δύο δόσεις για ποσά έως 3.000€.

ββ) τέσσερις δόσεις για ποσά από 3.001€ έως 10.000€.

βγ) έξι δόσεις για ποσά από 10.001 € έως 18.000€.

βδ) οκτώ δόσεις για ποσά από 18.001€ και άνω.

Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 3 μήνες από την επόμενη της ημερομηνίας κατακύρωσης του υλικού, πλωτού και εναερίου μέσου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΔΔΔΥ οι αγοραστές οφείλουν να ερευνούν και από μόνοι τους την ακρίβεια των στοιχείων, με τεχνικούς της επιλογής τους. Η εξέταση μπορεί να γίνει από τους ενδιαφερόμενους με την βοήθεια και τεχνικού συμβούλου της επιλογής του και περιλαμβάνει ότι κριθεί αναγκαίο, χωρίς όμως την χρήση εργαλείων ή άλλων μηχανικών μέσων και χωρίς να τεθεί σε κίνηση το όχημα, προκειμένου να προσδιορίσουν το ύψος των ζημιών ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα και τις προσφορές τους πριν από τη δημοπρασία.

Τα φυσικά πρόσωπα συμμετέχουν στις δημοπρασίες πώλησης οχημάτων μόνο αυτοπροσώπως.

Κατ΄ εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο εφόσον αυτός είναι σύζυγος ή συγγενής εξ αίματος μέχρι και του δεύτερου βαθμού, προσκομίζοντας Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από Δημόσια Αρχή.

πηγή : dikaiologitika.gr

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

Featured

Το παζάρι της Σπερχειάδας άνοιξε και το παίρνεις μυρωδιά.... από μακριά!

Featured

Σίγουρα εκεί ψηλά θα φοράει το μπλε μαντήλι, που τον συνόδευσε σε όλη του τη ζω

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα ακόμη συμβάν παραβατικής συμπεριφοράς σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Λαμίας και πιο συγκεκριμένα πάνω από την...

ΕΛΛΑΔΑ

Μια ανείπωτη τραγωδία γράφτηκε τα ξημερώματα στην Πτολεμαΐδα όταν η 33χρονη Παναγιώτα Τσαούση, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι της χωρίς τις αισθήσεις της....

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.