9

Ο κύβος ερρίφθη για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς από τα μέσα της εβδομάδας που προηγήθηκε έχει ξεκινήσει ένας κύκλος διαβουλεύσεων σε σχέση με τις τελικές επιλογές στο Δήμο της Λαμίας. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΣΕΝΤΡΑ” ο… εκλεκτός είναι ο επικεφαλής της ΠΕΠΛΑ, Παναγιώτης Στασινός.


Δείτε τι αναφέρει το δημοσίευμα

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχή της προηγούμενης βδομάδας για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει το κεφάλαιο του Γιώργου Ντελή, αφού ο τελευταίος αρνήθηκε πλέον να
μετέχει σε οποιοδήποτε σχήμα υποστηριζόμενο από το ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να διεκδικήσει τις εκλογές στο Δήμο της Λαμίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στα μέσα της βδομάδας που πέρασε έγινε η πρώτη συζήτηση μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω στο τραπέζι έπεσαν αρκετά ονόματα τα οποία θα μπορούσαν κάτω από προϋποθέσεις να εκφράσουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση και εν προκειμένω στο Δήμο της Λαμίας.

Το μεγάλο θέμα που φωτίστηκε αρχικά μέσα από αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων είναι ότι θα πρέπει η οποιαδήποτε επιλογή να έχει νότα πλειοψηφικού ρεύματος, γεγονός το οποίο ουσιαστικά άφησε στο περιθώριο στελέχη τα οποία ήθελαν μεν κάθοδο στις εκλογές ωστόσο δεν εξασφάλιζαν ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες πράγμα το οποίο επιθυμούσε η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιοι επιθυμούν το οποιοδήποτε στέλεχος να έχει και μία εν δυνάμει εκλογιμότητα και ουσιαστικά προσπαθούσαν να περιχαρακώσουν όλες τις συγκεκριμένες επιλογές που έμπαιναν στο τραπέζι. Ένα δεύτερο στοιχείο αποτελεί η διαμορφωμένη σχέση με την νυν δημοτική αρχή. Εκεί η απόφαση ήταν ιδιαίτερα εύκολη καθώς τα στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής υπενθύμισαν ότι ο κ. Σταυρογιάννης είναι ο μοναδικός αυτοδιοικητικός που έχει εισπράξει καταγγελία από τη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τους βουλευτές.

Επομένως οι οποιεσδήποτε προσπάθειες να συγκολλήσουν αυτή την κατάσταση έπεσαν στο κενό καθώς υπήρξαν φωνές οι οποίες δεν άφηναν να ευοδωθεί μια τέτοια συνεργασία μεταξύ των οποίων και κοινοβουλευτικές, ωστόσο όμως τα πράγματα έμειναν κυριολεκτικά στον αέρα καθώς δεν υπήρχε διάθεση για κάτι τέτοιο και πολύ δε περισσότερο δεν υπήρχαν τα αριθμητικά δεδομένα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μέσα από το διάλογο ουσιαστικά αποτυπώθηκαν κινήσεις οι οποίες προσέγγιζαν δύο ή τρία στελέχη.

Ανάμεσά τους και ο δημοτικός σύμβουλος ο γιατρός κ.Παναγιώτης Στασινός. Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα του Παναγιώτη Στασινού ήταν εκείνο που κυριάρχησε στις συζητήσεις ενώ παράλληλα τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα που έχουν σχέση με τον τρόπο με τον οποίο θα υπάρξει συνεργασία, το μοντέλο της συνεργασίας και πολύ δε περισσότερο τα ζητήματα που έχουν σχέση με το παλιό σχήμα του κου Στασινού. Εκείνο που βάρυνε ιδιαίτερα μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία δήλωση από την πλευρά της ΠΕΠΛΑ το προηγούμενο διάστημα στην οποία επέμεναν σε αυτόνομη κάθοδο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο της Λαμίας.

Οι πληροφορίες υποστηρίζουν πως υπήρξαν ανταλλαγές απόψεων και ουσιαστικά υπήρξε μια προσέγγιση καθοριστική χωρίς βεβαίως να έχει αποκαλυφθεί το περιεχόμενο και πολύ δε περισσότερο να έχει αποκαλυφθεί αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει την προσπάθεια της ΠΕΠΛΑ, αν θα συνεργαστούν ως σχήματα ή τελικά ανάμεσα από τα δύο αυτά αυτοδιοικητικά σχήματα θα προκύψει ένα τρίτο το οποίο θα εκφραστεί στο Δήμο της Λαμίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα επόμενα εικοσιτετράωρα εξελίχτηκαν κάποιες διαβουλεύσεις για να προσδιοριστεί με σαφήνεια όλο αυτό το σκηνικό. Παράλληλα τα κομματικά στελέχη
του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν μέχρι χθες το βράδυ να δώσουν στη δημοσιότητα το όνομα το οποίο στηρίζουν ως κεντρική επιλογή στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για το Δήμο της Λαμίας. Είναι χαρακτηριστικό και πρέπει να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα ο ίδιος ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βαγγέλης Σακελλάρης όταν ρωτήθηκε σε σχέση με αυτές τις εξελίξεις προσδιόρισε χρονικά ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ακόμη και μέχρι χθες, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται τουλάχιστον από την υπάρχουσα ειδησεογραφία.

Τα βασικά στοιχεία τα οποία μέτρησαν σε ό,τι αφορά την τελική κρίση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή του Παναγιώτη Στασινού ήταν ότι υπάρχει μια πολιτική συγγένεια σε ότι
αφορά την έκφραση των θέσεων για την τοπική αυτοδιοίκηση και ότι από το πρόσφατο παρελθόν όλο αυτό το σκηνικό λειτουργούσε σαν συγκοινωνούντα δοχεία ανάμεσα στις
δύο παρατάξεις, πράγμα το οποίο έδειξε να αποτελεί στοιχείο πρόκρισης σε ό,τι αφορά τις τεχνικές επιλογές.

Εξάλλου ήδη ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δηλώσει σε όλους τους τόνους τη διάθεσή τους να μετέχουν στην εκλογική μάχη κάτω από το συγκεκριμένο σχήμα ενώ παραδοσιακά στελέχη του οικολογικού χώρου παίρνουν κάποιες αποστάσεις, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής όλο αυτό το σκηνικό να έχει πάρει δημόσιο χαρακτήρα. Ήδη τη χθεσινή μέρα κορυφαία στελέχη είχαν συναντήσεις όχι μόνο στη Λαμία αλλά και στην Αθήνα σε σχέση με τις διαδικασίες που επιβάλουν η επόμενη μέρα και τα φυσικά πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται σε όλο αυτό το διάλογο ο οποίος δείχνει να ολοκληρώνεται τις επόμενες ώρες.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Σε δημόσια διαβούλευση το πρόγραμμα Μπέλλου για το Δήμο Καμ. Βούρλων

Previous article

Ξυνιάδα Δομοκού: Καταστροφές χιλιάδων στρεμμάτων αγροτικών καλλιεργειών από το λιώσιμο του χιονιού…

Next article

9 Comments

 1. Ο τύπος είναι απίστευτος… Ζήτησε σύμπραξη με υποψήφιο της δεξιάς, μετά ζήτησε στήριξη από το Πασοκ ,και κατέλειξε ΣΥΡΙΖΑ. Ο ανύπαρκτος βρήκε στέγη εκεί που δε εβρισκαν αρχηγο….Αν αυτό δεν είναι τυχοδιωκτισμός τότε τί ειναι…; Μαύρο

 2. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα ….Παναγιωτάκη !!!

 3. Α) Η ΠΕΠΛΑ έχει στηριχθει και επίσημα από τους Οικολογους Πράσινους. Η ανεξαρτησία μιας παράταξης κρίνεται στο ποσο συλλογικά λειτουργεί και αν υπάρχει ασχέτως κομμάτων. Να μην είναι δηλαδή απλά ένας τίτλος ψηφοδελτιου γύρω από ένα όνομα και να δρα διαχρονικά και όχι απλά πριν τις εκλογές.
  Β)Στο πρόσωπο του Παναγιώτη ο Συριζα κάνει μια εντιμη επιλογή με την έννοια ότι οι απόψεις τους συγκλινουν και δεν είναι απλά μια κομματική συναλλαγή με καποιο πρώην η νυν πασοκο.
  Γ)Το ερώτημα που θα κληθεί να απαντήσει η ΠΕΠΛΑ είναι αν η στήριξη του Συριζα είναι προς το προσωπο του Παναγιώτη η προς την ΠΕΠΛΑ με τον επικεφαλη της. Επίσης φαντάζομαι θα βγάλουν και δημόσια που προγραμματικα έχουν συγκλινει γιατί η ΠΟΛΙΣ δεν έχει προλάβει να βγάλει κάτι από προγραμμα και απόψεις.

 4. Τα εξ’αμάξης έσερνες με αναρτήσεις σου κ.Στάσινε για τον ανύπαρκτο γιγαντουλη Δήμαρχο…κοίτα την δεύτερη Κυριακή -αν υπάρξει δεύτερη- να κάνεις πάλι κωλοτούμπα,θα είσαι αναξιόπιστος,τραγικός και λίγος ως άνθρωπος!ΥΓ.Μην ξεχνάς τα δημοτικά συμβούλια με παρουσία των ΜΑΤ!

 5. Η Πολις είχε πρωτοεμφανιστει ως ανεξάρτητη κ η Πεπλα έλεγε οτι δεν πρέπει οι παρατάξεις να στηρίζονται απο κόμματα για ευνόητους λογους. Ο ορισμός της αξιοπιστίας κ από τους 2…

 6. Έλα βρε Πάνο…ΣΥΡΙΖΑ???
  Τι έγινε….όλοι συγκοινωνούντα δοχεία είστε???
  Τς Τς….πόση ξεφτίλα …

 7. Φίλε Παναγιώτη μόλις έχασες τις ψήφους μας..

 8. Ούτε την ψήφο τους δε θα βρουν και αυτοί…

 9. δλδ θα υποστηριχθεί και ο μοναδικός ανεξάρτητος κομμάτων υποψήφιος από κόμμα… καμία ελπίδα για τον τόπο…

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like