Κάρυστος: Ποιοι ανέλαβαν τη μεταφόρτωση του πετρελαίου από το ρωσικό τάνκερ “Pegus”

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 μήνα ago
Updated 2022/05/25 at 2:08 ΜΜ
2 Min Read

Bρίσκεται κρατημένο από τις ελληνικές αρχές στη θαλάσσια περιοχή της Καρύστου από τις 22 Απριλίου με απόφαση που είχε εκδώσει η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες – Θα μεταφορτωθεί στο ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο Ice Energy

Ξεκίνησε επιχείρηση για την μεταφόρτωση του φορτίου πετρελαίου από το ρωσικό δεξαμενόπλοιο “Pegus” που βρίσκεται κρατημένο από τις ελληνικές αρχές στη θαλάσσια περιοχή της Καρύστου από τις 22 Απριλίου. Την απόφαση δέσμευσης είχε εκδώσει η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει ΕΕ και ΝΑΤΟ σε πλοία ρωσικών συμφερόντων. Επέβαιναν σε αυτό 19 Ρώσοι ναυτικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πετρέλαιο θα μεταφορτωθεί στο ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο Ice Energy χωρητικότητας 70.377 τόνων της Dynacom Tankers Management του Γιώργου Προκοπίου, με προορισμό το Τέξας των ΗΠΑ.

Την επιχείρηση μεταφόρτωσης ανέλαβαν δύο κορυφαίες ελληνικές εταιρείες στη διαχείριση έργων υψηλών απαιτήσεων στην αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να φέρουν εις πέρας με περιβαλλοντικά ορθό τρόπο και εφαρμόζοντας τα υψηλότερα επιχειρησιακά πρότυπα, το απαιτητικό έργο της μεταφόρτωσης πετρελαίου μεταξύ δύο δεξαμενόπλοιων, τη στιγμή που το πλοίο που μετέφερε αρχικά το φορτίο το αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Antipollution του Ομίλου VGroup με πρόεδρο τον Βύρωνα Βασιλειάδη και η Megatugs Salvage & Towage με διευθυντή τον Παύλο Ξηραδάκη, καλούνται να εκτελέσουν την μεταφόρτωση πετρελαίου μεταξύ των δύο δεξαμενόπλοιων χρησιμοποιώντας αυτόνομο φορητό εξοπλισμό και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, προκειμένου να υπερβούν όλες τις τεχνικές δυσκολίες που προκλήθηκαν από τις αβαρίες στο ένα εκ των δύο πλοίων, επιχειρώντας σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς και τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Ταυτόχρονα, τα συνεργεία των δύο εταιρειών θα διασφαλίζουν επί 24ωρου βάσεως την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος με χρήση αντιρρυπαντικών σκαφών, εξοπλισμού κι εκπαιδευμένου προσωπικού, υπό τις οδηγίες της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ και εξειδικευμένων αξιωματικών σε θέματα πρόληψης ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος

protothema.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content