Δραματική έκκληση από τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας…


“Δεν  θέλουμε   να τρομάξουμε ή να πανικοβάλουμε !

Δεν  θέλουμε  να  κατευθύνουμε ή να κηδεμονεύσουμε την   κοινή γνώμη   !

Το  μείγμα  του λόγου μας δεν είναι  πολιτικό!  Είναι καθαρά   επιστημονικό! 

Δεν μας απασχολεί   το ποιος θα κερδίσει πόντους  στην πολιτική σκακιέρα ! Η κυβέρνηση για την  διαχείριση  της κατάστασης ή η αντιπολίτευση  για την αυστηρή κριτική της !

Μεταφέρουμε  απλά,   την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων που  εφημερεύουν στο τμήμα covid  του νοσοκομείου  προς τον κόσμο  . Ακριβώς  έτσι όπως αυτή διατυπώθηκε  προς τον ιατρικό σύλλογο.

Επιτέλους  κάντε κάτι !  Σαν  σύλλογος  .  Μιλήστε στον κόσμο !   Πείτε τους τι  συμβαίνει. Έχουμε  60 νοσηλευόμενους και περιμένουμε και άλλους !   Και  όλοι νέοι άνθρωποι. Με άσχημες αξονικές . Και κακή εξέλιξη  συνήθως . Χάνονται άδικα ζωές ! Να προσέχουν ! Δεν είναι  αστεία  τα πράγματα ! 

Πότε  πράγματι  θα αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης ;  

Ο  covid  δεν  είναι νόσος   της μεγάλης ηλικίας . Δεν προσβάλει  μόνο  τους   υπερήλικες  και αυτούς με σοβαρά προβλήματα υγείας .    Προκαλεί   σοβαρές  επιπλοκές και σε νέους συμπολίτες μας !  Ηλικίες κάτω των σαράντα !  Με  δυσμενή  πρόγνωση και εξέλιξη  ! Δεν περνάει  σαν απλή γρίπη  , με αντιπυρετικά και ζεστά ροφήματα !  Δεν είναι απλή γρίπη  ! 

Ολόκληρη η  Ευρώπη  αντιμετωπίζει μείζον   υγειονομικό   πρόβλημα  ! Χώρες  εύρωστες  οικονομικά,   με προηγμένα συστήματα  υγείας  δυσκολεύονται να διαχειριστούν  την κατάσταση  και προχωρούν  σε  οριζόντια περιοριστικά μέτρα .  

Και   η  Ελληνική πραγματικότητα  ;   

Ένα  σύστημα   υγείας που  πρέπει να αντέξει  με   μικρότερες δυνατότητες προσαρμογής  συγκριτικά  με εκείνα  άλλων  χωρών πιο  αναπτυγμένων  . Μία  οικονομία που  πρέπει   να  λειτουργήσει , μη έχοντας άλλη επιλογή  . Και  ένα  ιατρικό  δυναμικό  στα όρια  της ψυχικής  και   σωματικής κατάρρευσης  που  επιμένει  να  στέκεται όρθιο! Πιστό  στον Ιπποκρατικό  του όρκο !  Ουδείς   Υγειονομικός  ρίψασπις ! 

Σε  τοπικό   επίπεδο,  η συνεχής αύξηση των κρουσμάτων  και η επιδείνωση των  δεικτών θετικότητας  μας  προκαλεί  έντονη ανησυχία  και   εκνευρισμό  .  Γνωρίζουμε  ότι  170   επιβεβαιωμένα κρούσματα covid   σημαίνουν  τουλάχιστον  διπλάσιο ή και τριπλάσιο αριθμό κρουσμάτων  μη επιβεβαιωμένων ακόμη   από   στενές  επαφές . Τι θα  συμβεί  όταν  οι ανάγκες  στον  πληθυσμό   ξεπεράσουν τις δυνατότητες ενός  Νομαρχιακού  νοσοκομείου  όπως  το δικό μας ;  Και  πόσο άμεσα  μπορεί να συμβεί αυτό ;  Ως  ιατρικός  σύλλογος ευχόμαστε  να μη  χρειαστεί  να απαντήσουμε  στα παραπάνω  ερωτήματα  .  Οι απαντήσεις  θα είναι πολύ  δυσάρεστες !

Κατανοούμε   πλήρως  την κόπωση  των συμπολιτών μας !   

Όλη  αυτή η περίοδος  μας  συνέθλιψε .Οικονομικά , σωματικά και  ψυχικά .

Η άρνηση όμως του προβλήματος  δεν αποτελεί  λύση !  

Πρέπει  να  επιδείξουμε  και τώρα  , για  μία ακόμη φορά , υψηλό  αίσθημα ατομικής και κοινωνικής  ευθύνης !  Και να  αντιμετωπίσουμε   την κατάσταση με σοβαρότητα .

Αδιαφορία , ελαφρότητα  και  αρνητισμός  από  μέρους μας  είναι βέβαιο  πως θα έχουν καταστροφικές συνέπειες!  Η  άρνηση  της   τήρησης  των  απαραίτητων μέτρων προστασίας  δεν αποτελεί  αντίσταση στην κρατική  εξουσία  ! Αποτελεί  την αναγκαία  και απαραίτητη προυπόθεση  για  να θρηνήσουμε  περισσότερους  νεκρούς  !

Το  εμβόλιο , θα  συνεχίσουμε να το λέμε , ίσως κουράζοντας  και εκνευρίζοντας  κάποιους  , αποτελεί τη μόνη μέχρι στιγμής  αξιόπιστη επιλογή . Ευελπιστούμε ,  άμεσα,  να υπάρξουν και άλλες  επιλογές .  Φάρμακα  ή σχήματα θεραπειών . Η διεθνής  ιατρική κοινότητα  εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση .

Η τήρηση των  ατομικών μέτρων προστασίας  και υγιεινής    (  μάσκα , πλύσιμο χεριών …..) , αλλά και των μέτρων  κοινωνικής αποστασιοποίησης  αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή , είναι επίσης  κεφαλαιώδους   σημασίας  για την επιτυχή διαχείριση   της  κρίσης ! Αποφεύγουμε  ότι δεν είναι απαραίτητο  .   Μεταθέτουμε  ότι  δεν  επείγει  στις  κοινωνικές μας  επαφές .  Δίνουμε  προτεραιότητα  στην ανθρώπινη ζωή  , αντιλαμβανόμενοι  την κρισιμότητα των περιστάσεων . Έτσι βοηθούμε και τους υγειονομικούς  στον αγώνα τους .

Ο Ιατρικός  Σύλλογος   απευθύνει  έκλυση σε όλους τους πολίτες  της  Φθιώτιδας . Πρέπει για μία ακόμη φορά να συνεργαστούμε για να τα καταφέρουμε  .

Δεν  είναι η ώρα για να αναζητήσουμε  ευθύνες .

Δεν χρειάζεται να θρηνήσουμε  δικούς μας ανθρώπους για να πιστέψουμε  !

Κοινωνία  , πολιτεία  , ιατρική κοινότητα και εκκλησία  οφείλουμε να συμπορευτούμε  σε μία  κατεύθυνση .  Είμαστε μαζί !   Όχι   απέναντι !  

Παραμένουμε   ψύχραιμοι  , αλλά  δεν υποβαθμίζουμε  ούτε αρνούμαστε   το πρόβλημα  που  αντιμετωπίζουμε .

Δεν  πρέπει να  επιτρέψουμε να χαθούν άδικα ανθρώπινες  ζωές  !  Δεν έχουμε   αυτή την “πολυτέλεια “ ως  κοινωνία   και  ως  έθνος  “!


                Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                    ΝΤΟΥΖΓΟΣ   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

5 Comments

 1. Να γυρίσουν πίσω οι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή, που τώρα κι αν είναι επιτακτικός ο λόγος να γυρίσουν στις θέσεις τους, ούτε λόγος, έτσι;;;; Το ότι μαζί με την κυβέρνηση γίνεστε και εσείς όλοι σας στους ιατρικούς συλλόγους υπόλογοι σε αυτό το δράμα που ζουν τα νοσοκομεία και οι νοσούντες το έχετε καταλάβει;;;; Λάθος μέτρα, λάθος χειρισμοί, λάθος διαχείριση γενικά!!! Μόνο εκβιασμοί, εκβιασμοί και πάλι εκβιασμοί και ένα αδιανόητο πείσμα και μια αδιανόητη εκδικητική και τιμωρητική διάθεση της κυβέρνησης απέναντι στους ανεμβολίαστους!!! Λουστείτε τα τώρα !!! Λυπάμαι μόνο τον κόσμο που δε φταίει σε τίποτα!!!

 2. Αντί να ζητήσετε υγειονομικο προσωπικό γιατρούς,νοσηλευτές, που δεν υπάρχει, για το νοσοκομείο μας,πάτε να ρίξετε στο φταίξιμο στο λαό???
  Συμφωνώ με τον περιορισμό που προτείνετε, το κράτος όμως δίνει πλήρη ελευθερία στους εμβολιασμένους να διασπ
  ειρουν ανεξέλεγκτα, αυτό το τραγικό λάθος ποιος θα το επισημάνει???
  Και προσωπικο,προσωπικοοοο στο νοσοκομείο μας ,που υπολειτουργει από τις ελλείψεις και τις αναστολές…..

 3. ΠΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΘΙΏΤΙΔΑΣ

  «Από όλα τα εμβόλια που

  έχω γνωρίσει στη ζωή μου

  (κοκίτης, διφθερίτιδα, τέτανος, ευλογιά, ιλαρά, ερυθρά,
  παρωτίτιδα,
  ηπατίτιδα, μηνιγγίτιδα και φυματίωση),

  δεν έχω δει ποτέ εμβόλιο

  που πρέπει να φοράω μάσκα και να κρατάω αποστάσεις ,

  ακόμα κι αν είστε πλήρως εμβολιασμένοι.

  Δεν έχω ακούσει ποτέ για εμβόλιο

  που προκαλεί

  την εξάπλωση του ιού ακόμα και μετά τον εμβολιασμό.

  Δεν έχουμε ακούσει ποτέ

  για ανταμοιβές, εκπτώσεις,

  κίνητρα για να εμβολιαστείτε.

  Δεν υπήρχαν διακρίσεις αν δεν εμβολιαζόσασταν,

  όχι κάποιος προσπάθησε να σε κάνει

  να νιώσεις άσχημα ή εγωιστής.

  Δεν έχω δει ποτέ εμβόλιο

  να θέτει σε κίνδυνο

  την οικογένεια και τους φίλους μου.

  Δεν έχω δει ποτέ εμβόλιο που να θέτει

  σε κίνδυνο τα προς το ζην,

  την εργασία ή το σχολείο.

  Μετά από όλα τα εμβόλια που

  έχω προαναφέρει,

  δεν έχω δει ποτέ ένα εμβόλιο που κάνει διακρίσεις,

  διχάζει και καταδικάζει μια κοινωνία

  όπως η σημερινή

  και καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό…

  Είναι ένα ισχυρό εμβόλιο!

  Κάνει όλα αυτά που αναφέρονται,

  ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ;;;

  ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

  ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

  ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!!!!!

 4. Να έρθουμε να κάνουμε ένα εμβόλιο το οποίο δεν προστατεύει?για ποιο λόγο να το κάνουμε?το εμβόλιο για τη γρίπη γίνεται κάθε χρόνο!αυτό κάθε εξάμηνο κ λιγότερο…… Γιατί? Άρα…δεν προστατεύει …..

 5. Θα ήθελα να σας ζητήσω να μην παραπλανείτε τον κόσμο με ψέματα ή με απόκρυψη αληθειών.Αποδείξτε μας ότι το εμβόλιο (γονιδιακή θεραπεία το οποίο βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο)προστατεύει από τον κορονοϊό και οι ανεμβολίαστοι θα πηγαίνουν κάθε μήνα και όχι κάθε εξάμηνο να το κάνουν.Οι εμβολιασμένοι και νοσούν,και μεταδίδουν όπως επίσης και διασωληνώνονται.ενημερώστε τον κόσμο με πραγματικά στοιχεια,πείτε αλήθειες για να πείσετε και μην εξαναγκάζετε τους ανθρώπους έμμεσα για την δήθεν “προστασία του κοινωνικού συνόλου από τον covid”με απειλές.ζητήστε να ανακληθούν οι αναστολές των υγειονομικών τους οποίους έχετε παραγκωνισμένους από την εργασία τους και από το λειτούργημά τους,ξαφνικά είναι άχρηστοι?σας ρωτώ!προστατέψτε τους ασθενείς στο νοσοκομείο που νοσηλεύονται από την υποστελέχωση που υπάρχει λόγω αναστολών.Μιλήστε με επιστημονικές αλήθειες και σοβαρές προτάσεις σαν ιατρικός σύλλογος,ο κόσμος κούράστηκε από το builling και τις απειλές!!!

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like