Η ιδανική σαλάτα για να συνοδέψετε τα ψητά της Κυριακής του Πάσχα

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Υλικά για 6 άτομα

-Advertisement-

Για τη σαλάτα

2 κολοκυθάκια

2 μελιτζάνες

- Advertisement -

1 φινόκιο

2 πιπεριές κόκκινες

2 πιπεριές πράσινες

500 γραμμάρια μανιτάρια Πλευρώτους

Για το dressing της σαλάτας

½ ματσάκι βασιλικό

8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ξίδι

2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Για τη σαλάτα

Αρχικά βάζετε 2 πράσινες πιπεριές και 2 κόκκινες πιπεριές στη σχάρα και τις ψήνετε μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.

Τις μεταφέρετε σε σαλατιέρα και τις αφήνετε να κρυώσουν για 10 με 15 λεπτά. Μετά αφαιρείτε τη φλούδα τους.

Κόβετε τα κολοκυθάκια και το φινόκιο σε λεπτές φέτες και τα βάζετε στη σχάρα να ψηθούν για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες και τις ψήνετε και αυτές και από τις δυο πλευρές για 3 με 4 λεπτά την κάθε πλευρά.

Τα μανιτάρια χρειάζεται να τα ψήσετε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Κόβετε τις πιπεριές σε μακριές λωρίδες, βάζετε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα και τα αλατίζουμε.

Για το dressing της σαλάτας

Για να φτιάξετε το dressing της σαλάτας λιώνετεστο μούλτι ½ ματσάκι βασιλικό, 2 σκελίδες σκόρδο και προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι και 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

Περιχύνετε τα λαχανικά με το dressing και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Πηγή: newsbeast.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *