Η Hellenic Train ζητά συγγνώμη για την ταλαιπωρία των επιβατών με το “Λευκό Βέλος” – «Ευθύνεται η αξιοπιστία των υποδομών»

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 εβδομάδα ago Add a Comment
Updated 2022/07/29 at 9:26 ΠΜ
3 Min Read

Απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες που αποφάσισαν την Πέμπτη να ταξιδέψουν προς Θεσσαλονίκη με τρένο, καθώς το υπερσύγχρονο «Λευκό Βέλος» έμεινε για ώρες σταματημένο προκαλώντας μεγάλες καθυστερήσεις.

Η εταιρεία Hellenic Train εξέδωσε ανακοίνωση για την ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών ζητώντας συγγνώμη από όσους επέλεξαν το τρένο για Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ωστόσο πως η ίδια δεν ευθύνεται καθώς η βλάβη αφορούσε στις υποδομές.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας γίνεται γνωστό πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά από διακοπή ρεύματος. Μάλιστα, όπως σημειώνει τα τρένα σταμάτησαν με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί μεγάλη επιχείρηση για την επαναφορά των επιβατών στους Σταθμούς.

Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν μεταφερθεί στον τελικό προορισμό τους με λεωφορεία, ενώ μέσα στην επομένη ώρα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του συνόλου των επιβατών στους προορισμούς τους. Όλοι έχουν αποζημιωθεί για τα χρήματα του εισιτηρίου που είχαν αγοράσει.

Η κυκλοφορία σταδιακά θα ομαλοποιηθεί, καθώς η ηλεκτροδότηση στο δίκτυο δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σήμερα το απόγευμα (χθες) μια διακοπή ρεύματος στις υποδομές είχε ως αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των τρένων που κινούνταν από τον Σταθμό Λαρίσης προς Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα.

Τα τρένα ακινητοποιήθηκαν στη γραμμή και πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την επαναφορά των επιβατών στους Σταθμούς.

Οι περισσότεροι επιβάτες έχουν μεταφερθεί στον τελικό προορισμό τους με λεωφορεία, ενώ μέσα στην επομένη ώρα θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του συνόλου των επιβατών στους προορισμούς τους.

Όλοι έχουν αποζημιωθεί για τα χρήματα του εισιτηρίου που είχαν αγοράσει.

Η κυκλοφορία σταδιακά θα ομαλοποιηθεί καθώς η ηλεκτροδότηση στο δίκτυο δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί.

Η Hellenic Train ζητά μία ειλικρινής συγνώμη από τους επιβάτες για αυτό το ατυχές γεγονός, αν και η εταιρεία δεν ευθύνεται για την αξιοπιστία των υποδομών».

Ταλαιπωρία για ώρες

Τα προβλήματα ξεκίνησαν το απόγευμα όταν το τρένο «Λευκό Βέλος» σταμάτησε λίγο έξω από την Αθήνα στο σταθμό Δεκελείας.

Λίγη ώρα μετά το συμβατικό τρένο, που θα παραλάμβανε και τους επιβάτες του «Λευκού Βέλους» ακινητοποιήθηκε και αυτό λόγω διακοπής ρεύματος.

Οι επιβάτες του Λευκού Βέλους καταγγέλλουν πως δεν είχαν καμία ενημέρωση και παρέμεναν μέσα στο τρένο για ώρες χωρίς να λειτουργεί ο κλιματισμός.

Την ίδια στιγμή, η συμβατική αμαξοστοιχία που είχε μείνει έξω από τους Αγίους Αναργύρους επέστρεψε στο Σταθμό Λαρίσης με τη βοήθεια ντιζελομηχανής, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και παρέμειναν εκεί δίχως ενημέρωση.

Ντιζελομηχανή ρυμούλκησε και το Λευκό Βέλος στο σταθμό Δεκέλειας, μεταφέροντας εκεί τους επιβάτες.

Η διακοπή ρεύματος δημιούργησε προβλήματα και σε άλλα δρομολόγια, όπως στα δρομολόγια προς τη Χαλκίδα και στον Προαστιακό, που έμεινε εκτός λειτουργίας λίγο μετά τις 8 το βράδυ, ενώ μικρά προβλήματα σημειώθηκαν και στη γραμμή προς Αεροδρόμιο.

newsit.gr

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content