«Η έννοια των τατουάζ»

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 εβδομάδες ago
Updated 2022/06/22 at 1:15 ΜΜ
4 Min Read
Fashion designer holding a clipboard

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν ένα tattoo. Οι λόγοι που οδηγούν στο τατουάζ είναι διαφορετικοί και διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Υπάρχουν εκείνοι που αποφασίζουν να χαράξουν ένα συγκεκριμένο tattoo στο δέρμα τους καθαρά για λόγο αισθητική, ενώ άλλοι συνδυάζουν την τέχνη του τατουάζ με κάτι οικείο και προσωπικό. Παρακάτω θα δούμε τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τα πιο διάσημα και εκτιμώμενα τατουάζ, τόσο στα ανδρικά τατουάζ όσο και στα γυναικεία.

Η έννοια των τατουάζ που απεικονίζουν ζώα

Πολλά από τα πιο διάσημα τατουάζ τα έχουν ως θέμα ένα ζώο. Ανάλογα με το είδος, η έννοια του τατουάζ αλλάζει, η οποία μπορεί να πάει από το να είναι α σύμβολο προστασίας a ένα ενθύμιο του κατοικίδιου ζώου σας να διατηρείται πάντα στην καρδιά και επίσης στο δέρμα.

Πιο συγκεκριμένα ο αετός προτιμάται ιδιαίτερα από τους άνδρες. Οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν για την αναπαράσταση του Δία, ενώ σήμερα συμβολίζει δύναμη, θάρρος και ελευθερία. Ο σκύλος ήταν πάντα θετικό σύμβολο. Το άλογο κατ ‘εξοχήν ευγενές ζώο, είναι σύμβολο δύναμη, ελεύθερο πνεύμα και ευγένεια. Και η πεταλούδα το μικρό έντομο είναι σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα τατουάζ από τις γυναίκες, αντιπροσωπεύει τη μεταμόρφωση και αναγέννηση, αλλά και θηλυκότητα και ομορφιά. Δεδομένης της σύντομης ζωής του, θεωρείται το έμβλημα του ευθραυστότητα της ύπαρξης.

Close up image of the bearded tattoo male artist makes a tattoo on a female leg.

Τα σύμβολα του κόσμου τατουάζ και το νόημά τους

Υπάρχουν επίσης πολλά σύμβολα που επιλέγονται αδιάκριτα μεταξύ ανδρών και γυναικών ως τατουάζ. Εδώ είναι τα πιο διάσημα. Το δέντρο της ζωής, γενικά τα δέντρα είναι ιερός στους περισσότερους πολιτισμούς, δυτικά και ανατολικά. Αντιπροσωπεύουν το κύκλος ζωής, ο σύνδεσμος μεταξύ παρελθόν και παρόν και επίσης ο σύνδεσμος μεταξύ γη και ουρανός. Το δέντρο της ζωής είναι ένα σύμβολο της προστασία και γνώση.

Οι φάσεις του φεγγαριού, αυτό το τατουάζ δείχνει αλλαγές που μπορεί να συναντηθεί κατά τη διάρκεια της ζωής και πώς πρέπει να προσαρμόζουμε σε αυτά κάθε φορά. Το ίδιο το φεγγάρι είναι το έμβλημα του θηλυκότητα. Το μάτι του Horus,  αυτό το τατουάζ θεωρείτε σύμβολο προστασία εναντίον εχθρών και αναγέννηση μετά θάνατον. Το Γινγκ και Γιανγκ δηλώνει ισορροπία μεταξύ φωτός και σκιάς, μεταξύ καλού και κακού, αυτό το τατουάζ συμβολίζει τη συνύπαρξη και την ανάγκη για αντίθετα στο σύμπαν.

Η έννοια των αντικειμένων που αντιπροσωπεύονται περισσότερο ως τατουάζ

Τα διάφορα αντικείμενα αντιπροσωπεύονται ως τατουάζ επειδή μπορούν επίσης να υποθέσουν διαφορετικό νόημα από αυτά που έχουν στην καθημερινή ζωή και ιδιαίτερα αγαπητά στο άτομο που τα επιλέγει.

Το τατουάζ πυξίδα, αυτό το αντικείμενο επιλέγεται συχνά από εκείνους που έχουν ζήσει στη ζωή μια περίοδος απογοήτευσης μετά την οποία κατάφερε να βρεθεί. Τα βέλη έχουν διαφορετικές έννοιες ανάλογα με την περίπτωση. Μπορούν να αναφέρονται και στα δύο sogni και ai στόχους που πρέπει να επιτευχθούν και τα δύο λάθη που έγιναν και μετά ξεπεράσαμε. Και τέλος τα φτερά ως τατουάζ, δείχνουν, στην πραγματικότητα, το όνειρο, η πνευματικότητα και επίσης η δημιουργική ικανότητα να ανυψώνεται.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί στο tattoo rhodes, σημαντικό είναι πριν προβούμε σε μία τέτοια πράξη να είμαστε απόλυτα σίγουροι για το λόγο αυτής μας της πράξης γιατί δεν είναι κάτι προσωρινό που αν το μετανιώσουμε μπορούμε να το αλλάξουμε. Με το τατουάζ μαζί με το δέρμα μας στιγματίζεται και η ζωή μας κατά κάποιο τρόπο. Είναι κάτι που μας ακολουθεί μία ζωή όποτε θα πρέπει να έχει ένα συμβολισμό που θα είναι το ίδιο τόσο στα είκοσι χρόνια μας όσο και στα πενήντα μας.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content