«Γάμος για ούλλους» το σύνθημα του φετινού Pride της Κύπρου

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read
loatkicy

Μετά από δυο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας, αλλά μετά και την ανανέωση του Συμβουλίου της, η Accept ΛΟΑΤΚΙ+ Κύπρου ανακοινώνει την επιστροφή της Πορείας Υπερηφάνειας Κύπρου (Cyprus Pride).

Το σύνθημα της φετινής πορείας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου είναι «Γάμος για ούλλους», στοχεύοντας την ευαισθητοποίηση της πολιτείας για να προχωρήσει τις νομοθεσίες που θα δώσουν τη δυνατότητα για πλήρη ισότητα όλων των ζευγαριών στο γάμο μαζί με όλα τα δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό και με πλήρη αναγνώριση των γάμων από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που τελούνται ήδη σε 31 χώρες στο εξωτερικό

Σε σχετικό δελτίο τύπου, Accept ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου αναφέρει πως “φέτος σηκώνουμε τις σημαίες υπερηφάνειας ακόμα πιο ψηλά σε μια πορεία που προβλέπεται να είναι ακόμα πιο μαζική και δυναμική. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα είναι και πάλι ο Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο φεστιβάλ με δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, ενώ το καλλιτεχνικό μέρος θα αναλάβουν μεταξύ άλλων οι γνωστοί ερμηνευτές Κατερίνα Στικούδη, και Γιάννης Μαργάρης οι οποίοι στηρίζουν συνεχώς τα δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, καθώς και διάφοροι καλλιτέχνες από Κύπρο και το εξωτερικό”.

Διεκδικώντας το δικαίωμα του γάμου

“Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 17:30, το κοινό θα περπατήσει ξανά μαζί για να διεκδικήσει το δικαίωμα του γάμου για όλους, χωρίς διακρίσεις, θα περπατήσει για ένα καλύτερο κόσμο, χωρίς αποκλεισμούς, θα περπατήσει ξανά μαζί για να διεκδικήσουν ίσα δικαιώματα για όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα τη χώρα μας, αλλά και για το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ζει και να εκφράζετε ελεύθερα, θα περπατήσει ξανά μαζί για την ελευθερία, την ισότητα, την αγάπη για ούλους! Μαζί θα καταφέρουμε να επανεκκινήσουμε την πρόοδο για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ και ισονομία στην Κύπρο και θα υπενθυμίσουμε στην πολιτεία και στην κοινωνία ότι η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα είναι εδώ αλλά τα προβλήματά της παραμένουν άλυτα”.

Εκτός από την πορεία, τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν και άλλες παράλληλες δράσεις που περιλαμβάνουν, Συζήτηση με θέμα τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια με παιδιά (LGBTQI+ families). Παρουσίαση έρευνας για τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Κύπρου, και φυσικά πάρτι άλλες διαδραστικής φύσεως εκδηλώσεις σε Λεμεσό και Λευκωσία πριν και μετά την πορεία.

Η Accept ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου, καλεί Οργανισμούς, Οργανώσεις, Εταιρείες, τα ΜΜΕ, την κοινωνία των πολιτών αλλά και κάθε ευαίσθητο και κοινωνικά υπεύθυνο πολίτη της της χώρας να συμπορευτεί δημόσια μαζί της και να στηρίξει τις δράσεις της και μαζί τα δικαιώματα των πολιτών μας. “Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα δεν πρέπει να παραμένει στην καραντίνα ούτε λόγω πανδημίας αλλά ούτε λόγω της πολιτείας ή του κάθε ενός από εμάς”, καταλήγει η ανακοίνωση.

in.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *