Γ. Οικονόμου: Ανοίγει ο δρόμος για το πάρκο στο Στρατόπεδο Τσαλτάκη

Lamianow.gr
Lamianow.gr 2 εβδομάδες ago
Updated 2022/05/13 at 9:24 ΜΜ
2 Min Read

Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (13/05) ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, με τον Δήμαρχο Λαμιέων, Θύμιο Καραΐσκο, όπου συνάντησαν τον Υπουργό, Νίκο Παναγιωτόπουλο, με κεντρικό θέμα τη δημιουργία χώρου πρασίνου και αναψυχής στα 95 στρέμματα του Στρατοπέδου Τσαλτάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε τόσο από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Οικονόμου, όσο και από τον Δήμαρχο Λαμιέων, Θύμιο Καραΐσκο, η ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου πόλου πρασίνου στη Λαμία με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν εκτενώς με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, όλες οι λεπτομέρειες και συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα προκειμένου να δημιουργηθεί το νέο πάρκο πρασίνου και αναψυχής με βάση την προετοιμασία που έχει κάνει ο Δήμος Λαμιέων.

Συγκεκριμένα, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να χαρακτηριστεί το Στρατόπεδο Τσαλτάκη ως μη επιχειρησιακό από το Γ.Ε.Σ. και να προχωρήσει η απαιτούμενη σύναψη προγραμματικής συμφωνίας ανάμεσα στο Δήμο Λαμιέων και το Τ.ΕΘ.Α., προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός νέου πόλου πρασίνου στον αστικό ιστό της πόλης.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της ίδιας συνάντησης, προωθήθηκαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στη Λαμία, σε χώρο του Δήμου Λαμιέων στην οδό Όθωνος, καθώς ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δεσμεύτηκε για την άμεση έγκριση σκοπιμότητας του έργου, γεγονός που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου χώρου ιστορίας και πολιτισμού στην πόλη.

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content