Φθιώτιδα: Σιγή ιχθύος από κόμματα και βουλευτές για τα αιολικά στην Οίτη – Είναι υπέρ ή κατά;

Lamianow.gr
Lamianow.gr 4 μήνες ago
Updated 2022/01/20 at 4:11 ΜΜ
4 Min Read
 Να πάρουν θέση οι βουλευτές και τα κόμματα στη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα στο θέμα της εγκατάστασης αιολικών σταθμών στον ορεινό όγκο της Οίτης καλεί με επιστολή της η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης. 
Όπως αναφέρεται στην επιστολή παρά το ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αντιδράσει μαζικά κάτοικοι και φορείς στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή του βουνού που αποτελεί φυσικό μνημείο απείρου φυσικού κάλλους της χώρας μας, βουλευτές και κόμματα τηρούν ακόμη…σιγήν ιχθύος
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ
Α ν ο ι χ τ ή ε π ι σ τ ο λ ή
Να πάρουν θέση οι βουλευτές και τα κόμματα στη Φθιώτιδα και στη Φωκίδα για τους Αιολικούς Σταθμούς στον ορεινό όγκο της Οίτης
Με δεδομένη τη δραστηριότητα των εταιρειών για την εγκατάσταση των πέντε βιομηχανικών Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ), 37 ανεμογεννητριών, στην Οίτη και ενώ έχουν περάσει δύο χρόνια, που οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν σ’ αυτή την προοπτική, μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει την ουσιαστική παρουσία των βουλευτών και των κομμάτων των δύο Νομών Φθιώτιδας και Φωκίδας. Δεν τους έχουμε δει να παίρνουν θέση, επίσημα και ανοιχτά, και να ξεκαθαρίσουν: Είναι υπέρ ή κατά των ανεμογεννητριών στην Οίτη;
Να θυμίσουμε ότι:
Για την αίτηση που αφορά στον ΑΣΠΗΕ στη θέση “ΤΟΥΡΛΑ – ΒΛΙΤΟΤΣΟΥΜΑΡΟ”, των δεκαπέντε ανεμογεννητριών, της εταιρείας ΑΙΟΛΙΚΗ ΟΙΤΗΣ Ε.Π.Ε, έχει εκδοθεί από το ΥΠΕΝ Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), η οποία έχει προσβληθεί από το Δήμο Λαμίας και εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)
– Για τις τέσσερις αιτήσεις που αφορούν στις θέσεις ΠΥΡΓΟΣ, ΜΑΚΡΥΡΑΧΗ, ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ 1 ΚΑΙ ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ 2, των είκοσι δύο ανεμογεννητριών, της εταιρείας PK ENERGY lKE, η ΡΑΕ έχει εκδώσει Βεβαιώσεις Παραγωγού, για τις οποίες ο Δήμος Λαμίας έχει προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ζητώντας την ακύρωση τους. Η εταιρεία κατέθεσε δύο Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για διαβούλευση στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο που αφορούν στις θέσεις ΠΥΡΓΟΣ και ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ 1, οι οποίες αποσύρθηκαν γιατί δεν είχαν τις Ειδικές Οικολογικές Αξιολογήσεις, που προβλέπει ο Νόμος. Παράλληλα η εταιρεία προχώρησε στην εγκατάσταση ανεμολογικών ιστών.
Να θυμίσουμε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχουμε τις ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Λαμίας και Δελφών, όλων των Τοπικών Κοινοτήτων των 25 χωριών της Οίτης και των Συλλόγων τους, καθώς και την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς για το πάγωμα των αδειοδοτήσεων μέχρι να γίνει η αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου για τις ΑΠΕ.
Έχουμε επίσης την αρνητική θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη με τις παρεμβάσεις του στη Βουλή.
Ζ η τ ά μ ε από τους πέντε κυβερνητικούς βουλευτές για μια ακόμα φορά να πάρουν θέση και να δεσμευτούν: Καμία ανεμογεννήτρια στο βουνό της Οίτης! Να ακυρωθεί η ΑΕΠΟ για τη θέση «ΤΟΥΡΛΑ – ΒΛΙΤΟΤΣΟΥΜΑΡΟ» και να ανακληθούν οι Βεβαιώσεις Παραγωγού για τις άλλες τέσσερις θέσεις. Να σταματήσει η ΡΑΕ να δέχεται αιτήσεις για νέες θέσεις ΑΣΠΗΕ, γιατί η Οίτη είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής. Και πρέπει να καταλάβουν ότι η υπομονή μας έχει πια εξαντληθεί!
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ
Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content