Κραυγή αγωνίας από τους καταστηματάρχες του επισιτισμού που συνοψίζουν το τι νιώθουν σήμερα σε τρία συναισθήματα.

 

Ανησυχία, εκνευρισμός, φόβος.

Διακυβεύεται η εργασία και και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων δηλώνει ο πρόεδρος του κλάδου Κώστας Καραγεώργος, εξηγώντας τι θα φέρει η άρση των μέτρων για τα καταστήματα.


Δείτε αναλυτικά την συνέντευξη του κ. Καραγεώργου στο ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ

[ytp_video source=”L4BbXoItXy4″]


Όσοι διαθέτουν μόνο εσωτερικό χώρο δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν. Όσοι διαθέτουν εξωτερικό χώρο θα πρέπει να τοποθετήσουν λιγότερα τραπεζοκαθίσματα άρα θα εξυπηρετούν πολύ λιγότερους πελάτες, με την πτώση να ξεπερνά το 50%. Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε και τον φόβο των προστίμων που όπως ανακοινώθηκε θα είναι αυστηρά, τότε μπορούμε να μιλάμε για πολύ δύσκολη κατάσταση. Το πλάνο βάσει του οποίου θα πρέπει να δουλεύουμε, απλά δεν βγαίνει και οδηγεί με ακρίβεια σε λουκέτο”.

Αν η κυβέρνηση δεν στηρίξει τις επιχειρήσεις δεν υπάρχει αύριο, επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Καραγεώργος εκφράζοντας και ένα παράπονο του κλάδου.

“Θα περιμέναμε μια φορά οι κυβερνήσεις να επιβραβεύσουν τις επιχειρήσεις που εργάζονται σωστά. Γιατί μέχρι σήμερα μόνο πρόστιμα μας ανακοινώνουν με αποκορύφωμα τον αντικαπνιστικό νόμο. Μέχρι τώρα φοβόμασταν μην γίνει το λάθος και ανάψει τσιγάρο κάποιος πελάτης, τώρα θα φοβόμαστε μήπως κάποιος πελάτης βάλει κάποιον παραπανίσιο στην παρέα του” αναφέρει ο κ. Καραγεώργος, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη υποστήριξης από το κράτος ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μην κλείσει κανένα μαγαζί” συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like