Φθιώτιδα: «Πράσινο» σε νέο mega φωτοβολταϊκό 200 MW στο Δομοκό

Lamianow.gr
Lamianow.gr 3 εβδομάδες ago 1 comment
Updated 2022/07/20 at 1:23 ΜΜ
3 Min Read
fotovoltaikadomokos

Η βεβαίωση παραγωγού εκδόθηκε για λογαριασμό της νεοσύστατης εταιρείας «Φως Ανάβρας Μ.Ι.Κ.Ε.» – Το πρόσωπο «κλειδί»

Το «πράσινο φως» για ένα ακόμη μεγάλο φωτοβολταικό project άναψε η ΡΑΕ. Πρόκειται για φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 200 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 200 MW, στη θέση Πλατάνι, των Δημοτικών Ενοτήτων Ανάβρας και Δομοκού, των Δήμων Αλμυρού και Δομοκού σε Μαγνησία και Φθιώτιδα.

Η βεβαίωση παραγωγού χορηγήθηκε στην εταιρεία «Φως Ανάβρας Μονοπρόσωπη Μ.Ι.Κ.Ε.», κατόπιν σχετικής αίτησης που υπεβλήθη στις 9 Ιουνίου 2021.

Η «Φως Ανάβρας Μ.Ι.Κ.Ε» είναι μια νεοσύστατη εταιρεία που ιδρύθηκε μόλις την προηγούμενη ημέρα από την υποβολή της αίτησης, δηλαδή στις 8 Ιουνίου 2021. Σκοπός της εταιρείας είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα.

Μοναδικός εταίρος και διαχειριστής της είναι ο κ. Βασίλης Καρύπογλου, ο οποίος εμφανίζεται ως Partner της Fos Elladas από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως και σήμερα, ενώ προηγουμένως είχε θητεύσει ως PV Asset Manager στις Reden, EuroEnergy Investments Corporation, καθώς και ως Μηχανολόγος Μηχανικός επί μια δεκαετία στην Info Quest Technologies και στην Quest Energy του Ομίλου Quest. Πριν από αυτό είχε εργαστεί στο Solar Lab του Κέντρου Δημόκριτος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η «Φως Ανάβρας Μ.Ι.Κ.Ε.» συστάθηκε με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 15.000 ευρώ, που διαιρείται σε 15.000 εταιρικά μερίδια κεφαλαιακών εισφορών, ονομαστικής αξίας 1,00 ευρώ το καθένα, τα οποία όλα κατέχονται από τον κ. Καρύπογλου.

Στη συνέχεια, τον Απρίλιο του 2022 τροποποιήθηκαν τα άρθρα του καταστατικού για την έδρα της εταιρείας (ορίστηκε ότι είναι στο Χαλάνδρι με τη δυνατότητα δημιουργίας υποκαταστημάτων) και το μετοχικό της κεφάλαιο, καθώς αυτό αυξήθηκε κατά 61.000 ευρώ, τα οποία κατεβλήθησαν σε μετρητά από τον μοναδικό εταίρο-διαχειριστή. Έτσι σήμερα το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 76.000 ευρώ και διαιρείται σε 76.000 εταιρικά μερίδια αξίας ενός ευρώ το καθένα.

Η βεβαίωση παραγωγού εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ στις 12 Ιουλίου και έχει διάρκεια 25 έτη (έως τις 12 Ιουλίου 2047).

Μένει να φανεί πότε θα δρομολογηθεί αυτό το μεγάλο project καθώς και το εάν αυτό θα υλοποιηθεί μόνο από τη συγκεκριμένη εταιρεία ή με τη συνεργασία και άλλων επενδυτών

newmoney.gr

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content