20′ προετοιμασία
55′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά
Υλικά
Μερίδες: 4
400 γρ. φακές
80 ml ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας
2 σκελίδες σκόρδου, λιωµένες
1 πράσινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, ψιλοκοµµένη
2 ξερά κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα
2 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 φύλλο δάφνης
2 φέτες µπέικον, κοµµένες σε µέτρια κοµµάτια
200 γρ. τσορίθο σε µέτριες ροδέλεςή ελληνικό λουκάνικο πικάντικο, π.χ. µε πάπρικα
1 ντοµάτα, ψιλοκοµµένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Διαδικασία
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το σκόρδο, την πιπεριά και το 1 από τα 2 κρεµµύδια για 5 λεπτά ή µέχρι να µαραθεί το κρεµµύδι. Προσθέτουµε τις φακές, την πάπρικα, τη δάφνη και το µισό ελαιόλαδο. Ρίχνουµε τόσο νερό ώστε να καλυφθούν τα υλικά και βράζουµε για 6-8 λεπτά, µέχρι να κοχλάσουν τα υγρά. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 30 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν οι φακές.
Στο µεταξύ, ζεσταίνουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε µέτρια φωτιά. Προσθέτουµε το µπέικον, το λουκάνικο και το υπόλοιπο κρεµµύδι, και τηγανίζουµε για 5-6 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν. Τα προσθέτουµε στις φακές µαζί µε την ντοµάτα και αλατοπίπερο και µαγειρεύουµε για ακόµη 5 λεπτά. Πασπαλίζουµε µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι και σερβίρουµε.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.