20′ προετοιμασία
55′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά
Υλικά
Μερίδες: 4
400 γρ. φακές
80 ml ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας
2 σκελίδες σκόρδου, λιωµένες
1 πράσινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, ψιλοκοµµένη
2 ξερά κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα
2 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 φύλλο δάφνης
2 φέτες µπέικον, κοµµένες σε µέτρια κοµµάτια
200 γρ. τσορίθο σε µέτριες ροδέλεςή ελληνικό λουκάνικο πικάντικο, π.χ. µε πάπρικα
1 ντοµάτα, ψιλοκοµµένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Διαδικασία
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το σκόρδο, την πιπεριά και το 1 από τα 2 κρεµµύδια για 5 λεπτά ή µέχρι να µαραθεί το κρεµµύδι. Προσθέτουµε τις φακές, την πάπρικα, τη δάφνη και το µισό ελαιόλαδο. Ρίχνουµε τόσο νερό ώστε να καλυφθούν τα υλικά και βράζουµε για 6-8 λεπτά, µέχρι να κοχλάσουν τα υγρά. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 30 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν οι φακές.
Στο µεταξύ, ζεσταίνουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε µέτρια φωτιά. Προσθέτουµε το µπέικον, το λουκάνικο και το υπόλοιπο κρεµµύδι, και τηγανίζουµε για 5-6 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν. Τα προσθέτουµε στις φακές µαζί µε την ντοµάτα και αλατοπίπερο και µαγειρεύουµε για ακόµη 5 λεπτά. Πασπαλίζουµε µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι και σερβίρουµε.