Εύβοια: Πού θα γίνει παραθεριστικός οικισμός 1.100 ατόμων

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Η Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχώρησε στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων κατασκευής και λειτουργίας του Παραθεριστικού Οικισμού της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στη θέση Κονταράδες – Πευκιάς – Κάτω Πευκιάς της Δημοτικής Ενότητας Ελυμνίων του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, στην Εύβοια.

H συνολική έκταση που προτείνεται για πολεοδόμηση είναι περίπου 275 στρέμματα και βρίσκεται 3 χλμ., σε ευθεία γραμμή από τον οικισμό των Ροβιών και ανατολικά αυτού. Απέχει 1,5 χλμ. από την Δημοτική οδό που συνδέει τον οικισμό των Ροβιών με το μοναστήρι του οσίου Δαυίδ και διέρχεται από τον οικισμό Παλαιοχώρι. Το ποσοστό της έκτασης το οποίο διατίθεται για χώρους κοινόχρηστους και κοινωφελών σκοπών καθορίζεται σε 50%. Ο χώρος θα διαμορφωθεί σε περιοχή αμιγούς κατοικίας, με πυκνότητα πληθυσμού 4 άτομα ανά στρέμμα και τον εξυπηρετούμενο πληθυσμό να ανέρχεται στα περίπου 1.100 άτομα.

Σύμφωνα με το Ρυμοτομικό Σχέδιο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προβλέπονται 33 Οικοδομικά Τετράγωνα στην έκταση του οικισμού για την δημιουργία παραθεριστικής κατοικίας. Ο στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη κτισμάτων παραθεριστικής κατοικίας στο μεγαλύτερο τμήμα της έκτασης, με οικοδομικά τετράγωνα για την δημιουργία αυτοτελών οικοπέδων κατοικίας της τάξης των 400 τ.μ. Η προτεινόμενη οικιστική ανάπτυξη προβλέπει την οργάνωση της έκτασης σε μεγάλα σχετικά οικοδομικά τετράγωνα με μέγιστο αριθμό 17 οικοπέδων, με παράλληλο χαρακτηρισμό της υπόλοιπη έκτασης σαν ελεύθερους – κοινόχρηστους χώρους, κατανεμημένους σε όλη την επιφάνεια της έκτασης. Σε διάφορα τμήματα της έκτασης προβλέπεται η δημιουργία παιδικών χαρών, πλατειών, χώρου για την ανέγερση εκκλησίας, χώρων στάθμευσης και χώρων αθλητισμού.

Επιπλέον, σε ένα εμπορικό τετράγωνο προβλέπεται εμπορική χρήση, για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών του οικισμού (μίνι μάρκετ, αναψυκτήριο) και το γραφείο του Συλλόγου Δικαστών Εισαγγελέων. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού, για την εξυπηρέτηση του οικισμού, η οποία θα υλοποιηθεί στο βορειοδυτικό τμήμα του γηπέδου, σε έκταση περίπου 10 στρεμμάτων.

πηγη-travel.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content