Έρχεται το τέλος του κρυπτονομίσματος της Facebook

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read

Σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg, το Diem Association σκέφτεται να πουλήσει την πνευματική του ιδιοκτησία. Η πώληση πιθανότατα θα σημάνει το τέλος των φιλοδοξιών του κολοσσού όσον αφορά στην επέκτασή του στα κρυπτονομίσματα, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Το Diem Association (πρώην Libra Association), το έργο stablecoin που ξεκίνησε από τη Meta (πρώην Facebook), είναι πιθανό να εγκαταλειφθεί σύντομα.

Σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg, το Diem Association – με επικεφαλής το Facebook και μια σειρά από χρηματοπιστωτικές και κεφαλαιουχικές εταιρείες – σκέφτεται να πουλήσει την πνευματική του ιδιοκτησία και άλλα περιουσιακά στοιχεία «ως έναν τρόπο επιστροφής κεφαλαίων στα μέλη των επενδυτών του».

Η πώληση, η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από το Diem ή το Facebook, πιθανότατα θα σημάνει το τέλος των φιλοδοξιών του κολοσσού όσον αφορά στην επέκτασή του στα κρυπτονομίσματα, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, «οι συζητήσεις είναι στα αρχικά στάδια και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο Diem θα βρει αγοραστή». Σε τελική ανάλυση αυτό είναι ένα stablecoin, που κάθε άλλο παρά σταθερό είναι.

Μία ιστορική αναδρομή

Το 2019, ανακοινώθηκε ότι το Libra επρόκειτο να είναι ένα νόμισμα συνδεδεμένο με την αξία ενός καλαθιού παγκόσμιων συναλλαγμάτων. Το Libra, αντί να αντικατοπτρίζει την αξία του δολαρίου ΗΠΑ – όπως κάνει το Tether ή το USDC, στόχευε να γίνει το δικό του παγκόσμιο νόμισμα – το οποίο διαχειριζόταν το τότε Libra Association.
Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ δεν ήταν σύμφωνες με αυτό. Μέσα σε λίγους μήνες, οι ρυθμιστικές και νομοθετικές πιέσεις ανάγκασαν τα εξέχοντα μέλη του Libra Association να εγγυηθούν το έργο. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, το eBay, η Stripe, η Mastercard και η Visa παραιτήθηκαν από τα ιδρυτικά μέλη, ακολουθώντας το προβάδισμα της PayPal την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Facebook ωστόσο δεν παράτησε τις προσπάθειες του: Μετονόμασε το έργο σε Diem, μείωσε τις φιλοδοξίες από έναν κρύπτο-δολαριακό ανταγωνιστή σε ένα stablecoin με βάση το δολάριο και έφτασε στο σημείο να κυκλοφορήσει το κρυπτοπορτοφόλι ‘Novi’, που έχει ως εγγενές νόμισμα το δολάριο Paxos (USDP) αντί για το stablecoin Diem.

Αν και αρχικά το Diem, για να εκδώσει το νόμισμα, είχε εξασφαλίσει την κρύπτο-τράπεζα ‘Silvergate’, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα έθεσε σε παύση το σχέδιο αυτό, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Γραφείο ‘Comptroller of the Currency’, έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για τη ρύθμιση των stablecoins το τελευταίο έτος. Καθ’ όλη τη διάρκεια, το Diem έχανε διαρκώς στελέχη και μηχανικούς, με αποκορύφωμα την αποχώρηση του ιδρυτή David Marcus στα τέλη του 2021.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *