Τα 5 Επιμελητήρια της Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, την Περιφέρεια, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, διοργανώνουν για 6η συνεχή χρονιά το διαγωνισμό, με στόχο οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με το «επιχειρείν» και να αντιληφθούν ότι η υγιής επιχειρηματική δραστηριοποίηση είναι ικανή να προσφέρει ισχυρές δυνατότητες δημιουργικής & ικανοποιητικής ενασχόλησης.

To μεσημέρι της Παρασκευής στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας παρουσιάστηκε ο 6οςΠεριφερειακός Διαγωνισμός Μαθητικής Επιχειρηματικότητας με τους παριστάμενους να τονίζουν ότι στόχος του διαγωνισμού είναι να δωθεί ευκαιρία στους νέους να αναδείξουν τις σκέψεις τους, τις ιδέες τους, μέσα από υλοποιήσιμα επιχειρηματικά σχέδια που μπορούν να οδηγήσουν σε ευκαιρίες δημιουργίας βιώσιμων μελλοντικών επιχειρήσεων.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την έννοια της επιχειρηματικότητας, να ενδιαφερθούν, να ρωτήσουν, να μάθουν.

Τα Επιμελητήρια, πέρα από συμβουλευτικά όργανα της Πολιτείας και φορείς ενδυνάμωσης των επιχειρήσεων του κάθε Νομού, στέκονται στην ανάδειξη της υγιούς και νεανικής επιχειρηματικότητας, μέσα από στοχευμένες κινήσεις ώστε να βοηθήσουν νέους ανθρώπους να γνωρίσουν το «επιχειρείν» καθώς και να υποδείξουν  τους δρόμους που ανοίγονται μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Να σημειώσουμε πως το πρώτο βραβείο θα αποφέρει στον νικητή, έπαθλο 2.000 ευρώ, το 2ο 1200 ευρώ το 3ο 800, το 4ο 600 ευρώ, το 5ο, το 6ο και το 7ο από 400 ευρώ.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στην Λαμία, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) και της Γ’ Γυμνασίου των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας.

Υποβολή εργασιών ως τις 15 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 13.00. ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.chambers4youth.gr

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Η εκπόνηση των εργασιών θα αφορά την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία καινοτόμων και βιώσιμων επιχειρήσεων. Τα κριτήρια αξιολόγησης θα είναι τα ακόλουθα:

 • Συγκρότηση θέματος (στόχευση, δομή, τεκμηρίωση, αισθητική κειμένου)
 • Πρωτότυπη ιδέα θέματος – Καινοτομία
 • Εφαρμόσιμη ιδέα (δυνατότητα και κόστος υλοποίησης, πρακτική εφαρμογή, εξωστρέφεια)
 • Συμβολή στην πραγματική ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (συμβολή στην απασχόληση, σύνδεση με την τοπική οικονομία, αειφόρο ανάπτυξη, ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων, στόχευση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά)
 • Παρουσίαση (αντικειμενική γνώση του θέματος, πληρότητα αντικειμένου)
 • Για να είναι μια εργασία επιλέξιμη για βράβευση πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές ενός δομημένου, επιχειρηματικού σχεδίου ρεαλιστικού και εφαρμόσιμου.
 • Οι εργασίες πρέπει να είναι πρωτότυπες και να μην έχουν δημοσιευθεί ήδη.
 • Οι εργασίες δύναται να είναι ατομικές ή ομαδικές (έως 3 άτομα).
 • Kάθε μαθητής ή ομάδα μαθητών μπορεί να συμμετέχει μόνο με μία εργασία στο διαγωνισμό.
 • Θα χρειασθεί να παρουσιασθούν από τους διαγωνιζόμενους μαθητές ενώπιων της επιτροπής αξιολόγησης με τη χρήση προγράμματος παρουσιάσεων (Power Point).

Επιτροπή αξιολόγησης

Οι εργασίες βαθμολογούνται από ειδική επιτροπή αξιολόγησης που απαρτίζεται από εκπροσώπους των Επιμελητηρίων, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας & του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι 15 επικρατέστερες εργασίες της Περιφέρειας, μετά την ανάδειξη των 3 καλύτερων εργασιών από κάθε Περιφερειακή Ενότητα, θα διαγωνισθούν σε ειδική εκδήλωση παρουσία όλων των ενδιαφερομένων.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές ΓΕΛ – ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ και σε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου. Οι εργασίες υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, έως τις 15 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00. Τα κατά τόπους Επιμελητήρια είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για κάθε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνηση.

Γενικοί κανόνες δημιουργίας προτύπου

Οι εργασίες θα πρέπει να υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή (word.doc). Η έκταση της εργασίας ανά μαθητή ή ομάδα μαθητών (έως 3 κατά ανώτατο όριο) θα πρέπει να είναι μεταξύ 3000-4500 λέξεων (εκτός βιβλιογραφικών αναφορών). Στις εργασίες συμπεριλαμβάνονται και οι σχετικοί πίνακες και διαγράμματα ή σχήματα εκτός της βιβλιογραφίας και των παραρτημάτων. Υποχρεωτικά θα πρέπει να υπάρχει σελιδοποίηση, αρχίζοντας από τη σελίδα Περιεχομένων με εξαίρεση το εξώφυλλο. Το κείμενο της εργασίας δακτυλογραφείται εξολοκλήρου σε normal Arial Greek 12 (ασπρόμαυρα γράμματα). Το κείμενο θα πρέπει να είναι γραμμένο στην Ελληνική γλώσσα και δακτυλογραφημένο σε 1,5 διάστημα και να έχει αμφίπλευρη πλήρη στοίχιση. Το ύφος του γραψίματος στο κείμενο πρέπει να είναι ομοιογενές και να ακολουθεί μία λογική σειρά.

Βιβλιογραφία

Ο μαθητής οφείλει να καταγράψει τον πλήρη κατάλογο της συνολικής βιβλιογραφίας στο τέλος της εργασίας. Εκεί αναγράφονται υποχρεωτικά όλες οι πηγές που χρησιμοποιήθηκαν στο κείμενο. Ιδιαίτερη προσοχή  θα πρέπει να επιδείξουν οι μαθητές στη χρήση κειμένων, πηγών κτλ ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα λογοκλοπής (plagiarism).

Υποβολή εργασιών

 • Οι εργασίες υποβάλλονται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, έως τις 15 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00, στις εξής διευθύνσεις e-mail:
 • Επιμελητήριο Βοιωτίας: voiotiachamber@gmail.com
 • Επιμελητήριο Εύβοιας: evoiachamber@gmail.com
 • Επιμελητήριο Ευρυτανίας: chambereyrytanias@gmail.com
 • Επιμελητήριο Φθιώτιδας: fthiotidachamber@gmail.com
 • Επιμελητήριο Φωκίδας:  fokidachamber@gmail.com
 • Σχετική ιστοσελίδα: www.chambers4youth.gr
 • Facebook: chambers4youth

Κατά την αποστολή των εργασιών θα αναγράφεται ο τίτλος της εργασίας, το σχολείο και όχι τα ονοματεπώνυμα  των μαθητών, καθώς και όποια άλλη πληροφορία που μπορεί να θεωρηθεί πως επηρεάζει το αδιάβλητο της αξιολόγησης. Ο κάθε συμμετέχων θα πρέπει να γνωρίζει πως το μέγεθος αποστολής ανέρχεται σε 25 Mb.

Προσοχή! κάθε μαθητής-τρια ή ομάδα μαθητών υποβάλει την εργασία του στο Επιμελητήριο της Περιφερειακής Ενότητας που ανήκει το σχολείο του.
                                   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like