Ολοήμερη επίσκεψη στον Δήμο Λεβαδέων της Π.Ε. Βοιωτίας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, την Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020.

Τον Φάνη Σπανό συνόδευσαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κώστας Μπακομήτρος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Περγαντάς και Σπύρος Νικολάου.

Αρχικώς, ο Περιφερειάρχης συνάντησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιο στο Επισκοπείο της Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας, όπου και συνομίλησαν για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες στήριξης ευπαθών ομάδων.

Ακολούθως, επισκέφθηκε στο Δημαρχείο της πόλης τον Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιάννη Ταγκαλέγκα, με τον οποίο πραγματοποίησαν σύσκεψη εργασίας για τις τρέχουσες, αλλά και σχεδιαζόμενες κοινές δράσεις και έργα, όπως είναι ενδεικτικά η αποκατάσταση του Μύλου Παπαϊωάννου, το πάρκο άθλησης Δήμου Λεβαδεών, το γήπεδο Ζαγαρά, το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς, η επισκευή τρούλου στον Ι.Ν. Αγίας Σοφίας, αλλά και αστικοί κυκλοφοριακοί κόμβοι του Δήμου. Επίσης, συζητήθηκαν αμιγώς περιφερειακά έργα που υλοποιούνται, όπως η αποπεράτωση του Διοικητηρίου Λιβαδειάς, τα έργα συντήρησης εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, αλλά και αυτά της αντιπλημμυρικής προστασίας στο Κωπαϊδικό πεδίο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόταση για ένα νέο κλειστό κολυμβητήριο Λιβαδειάς, που αποτελεί, όπως κατά κοινή ομολογία διεφάνη, ανάγκη και επιθυμία όλων των πολιτών.

Στη συνέχεια, ο κ. Σπανός και οι εκπρόσωποι της Π.Ε. Βοιωτίας περπάτησαν στο κέντρο της πόλης, όπου συνομίλησαν με πολίτες και κατέληξαν στο Επιμελητήριο Βοιωτίας, ώστε να συναντήσουν τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αγνιάδη και τα εκλεγμένα μέλη.

Σε μια γόνιμη και παραγωγική συζήτηση αναπτύχθηκαν ζητήματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος της Βοιωτίας που χρηματοδοτούνται ή και υλοποιούνται από την Περιφέρεια, όπως η ΟΧΕ του Ασωπού με το βιομηχανικό πάρκο των Οινοφύτων, οι δράσεις επιχειρηματικής
προβολής και εξωστρέφειας, η κτιριακή αναβάθμιση των Επιμελητηρίων, οι προσκλήσεις του ΕΣΠΑ, του Leader και του Αναπτυξιακού Νόμου. Επίσης, συζητήθηκαν τα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης εργαζομένων.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like