Έντονη χιονόπτωση υπάρχει αυτή την ώρα στον δρόμο Λαμίας-Δομοκού από τα “δίδυμα” και πάνω, με την ορατότητα των οδηγών να είναι αρκετά περιορισμένη και να χρειάζεται προσοχή στην οδηγική συμπεριφορά τους.

Στο σημείο βρίσκονται 7 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας τα οποία συνδράμουν όπου πάει να δημιουργηθεί πρόβλημα ενώ και η Τροχαία επιλύει τις ανάγκες που δημιουργούνται.

Η ίδια κατάσταση με τον Δομοκό επικρατεί προς Μπράλο αλλά και στην Ράχη Τυμφρηστού μέχρι την σήραγγα Μπακογιάννη. 

 

Που χρειάζονται αλυσίδες
Η κίνηση πραγματοποιείται χωρίς αλυσίδες όπως και σε ολόκληρο το κεντρικό οδικό δίκτυο σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα. Τα προβλήματα εντοπίζονται σε τοπικούς δρόμους όπου είναι αναγκαία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Από το πρωί της πρωτοχρονιάς, μηχανήματα της Περιφέρειας ενεργούν σε χωριά του Δομοκού και της Οίτης ανοίγοντας το δρόμο προς το εθνικό δίκτυο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, όλες οι συγκοινωνίες στο ορεινό δίκτυο του νομού και ειδικά το κομμάτι από τον Επτάλοφο και το Πολύδροσο για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Επίσης στην επαρχιακή οδό Αράχωβας – Επταλόφου Φωκίδας (1 η χ/θ έως 15 η χ/θ και προς Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού), χρειάζονται αλυσίδες, ενώ αντίθετα ομαλοποιήθηκε η κατάσταση στην ε.ο. Λιβαδειάς – Άμφισσας.

Τέλος αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του νομού Ευρυτανίας, ενώ στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου-Φουρνάς-Καρδίτσας (12 η χ/θ έως 22 η χ/θ), η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί.

Το φαινόμενο αναμένεται να εξασθενήσει από τις απογευματινές ώρες. 

Χιόνι και στην Λαμία από Πέμπτη
Στο μεταξύ νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται από την Πέμπτη με τα προγνωστικά μοντέλα να δίνουν χιόνι μέχρι και τα 200 μέτρα. Μάλιστα αναμένεται χιονόπτωση και μέσα στην πόλη της Λαμίας.

   

Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like