0

Στην εξαγορά της LogOn, εταιρείας Εφαρμογών Πληροφορικής που εδρεύει στην Λάρισα προχωρά η Entersoft, με συμφωνηθέν τίμημα 1,3 εκατ. ευρώ και σχέδια για να δημιουργήσει νέο Κέντρο Υλοποίησης Λογισμικού στην Λάρισα.

Η Log On απασχολεί 25 άτομα και σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2020, τα έσοδα της ανέρχονταν στα 1,90 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 0,14 εκατ. ευρώ, ενώ το μετοχικό της κεφάλαιο στο ποσό των 190.450 ευρώ.

Για το 2021 τα μεγέθη της Log On έχουν κινηθεί ανοδικά, ενώ τη στιγμή της εξαγοράς η εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό και θετικό καθαρό ταμείο που υπερβαίνει τα 0,2 εκ ευρώ.

Όπως προβλέπει η συμφωνία, το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα, που ανέρχεται στο ποσό των 1,3 εκ. ευρώ, θα καταβληθεί ως εξής: 800.000 ευρώ με την υπογραφή της συμφωνίας, 250.000 σε 6 μήνες και 250.000 σε 12 μήνες από την υπογραφή της συμφωνίας. Η εν λόγω εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα της Entersoft.

Σχετικά με τη δραστηριότητα της Log Οn, είναι εταιρεία υλοποίησης έργων λογισμικού για επιχειρήσεις και ειδικότερα για προϊόντα κατηγορίας ERP, CRM, WMS και ηλεκτρονικής τιμολόγησης για περισσότερα από 20 έτη. Στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται εκατοντάδες δυναμικές μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις με τοπική αλλά και εθνική εμβέλεια.

Γεωγραφική επέκταση

Με την εξαγορά αυτή, η Entersoft αποκτά άλλο ένα κέντρο υλοποίησης των προϊόντων της καθώς και τη δυνατότητα να αναπτυχθεί δυναμικά στις αγορές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα ενισχύει το πελατολόγιο και το στελεχιακό της δυναμικό για τη διαφαινόμενη ανοδική ζήτηση τόσο για τα υπάρχοντα όσο και για τα νέα προϊόντα eCommerce και HRM/Payroll που η εταιρεία έχει ανακοινώσει για το 2022.

Σημειώνεται, ότι η Entersoft είναι εταιρεία πληροφορικής, ειδικευμένη στην παραγωγή λογισμικού και παροχή υπηρεσιών για επιχειρήσεις, προσφέροντας ενοποιημένο περιβάλλον λειτουργίας σε όλα τα προϊόντα της, ERP, CRM, Retail, Mobile, WMS, e-Commerce & B.I., σχεδιασμένα στην πιο σύγχρονη πλατφόρμα .ΝΕΤ της Microsoft, για τοπική υποδομή ή Cloud, με άδεια χρήσης ή ως SaaS.

Παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη και διευρυμένο πελατολόγιο σε 37 χώρες. Διαθέτει Πιστοποιημένο Δίκτυο Συνεργατών, είναι εισηγμένη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και διατηρεί θυγατρικές εταιρείες σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις ελληνικές Optimum, Retail Link & Wedia.

newsit.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Παναθηναϊκός – Άρης: Ντέρμπι απουσιών στη Λεωφόρο

Previous article

Αθήνα: Εντυπωσιακά γκράφιτι με φιγούρες της επανάστασης σε σχολεία και γειτονιές της πόλης

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

Λαμία : “Ανεπίτρεπτη η μη αναπλήρωση της καθαρίστριας από τον Δήμο Λαμιέων” – Διαμαρτυρία από το Δ.Σ Κομποτάδων – Μεξιατών

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Κομποτάδων – Μεξιατών για  την  απουσία ...
TOP STORIES

More in TOP STORIES