Ενεργειακή κρίση: Μεταξύ 65-70 δολαρίων το βαρέλι, το πλαφόν που θέλει η G7 για το ρωσικό πετρέλαιο

LamiaNow News
LamiaNow News Add a Comment
2 Min Read
vareli

Το θέμα συζητείται σήμερα μεταξύ των  πρεσβευτών των 27 χωρών της ΕΕ – Το συγκεκριμένο ποσό κρίνεται, αρχικά, σαν «πολύ υψηλότερο από το ρωσικό κόστος παραγωγής

Οι χώρες της G7 και της ΕΕ εξετάζουν την επιβολή ανώτατου ορίου τιμών για το ρωσικό πετρέλαιο που μεταφέρεται από τη θάλασσα στο εύρος των 65 έως 70 δολαρίων ανά βαρέλι, δήλωσε την Τετάρτη διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Politico.

Οι πρεσβευτές των 27 χωρών της ΕΕ συζητούν τη συγκεκριμένη πρόταση με στόχο να καταλήξουν σε κοινή θέση μέχρι το τέλος της ημέρας.

Το επίπεδο του προτεινόμενου ανώτατου ορίου κρίνεται, πάντως, σαν «πολύ υψηλότερο από το ρωσικό κόστος παραγωγής»  πετρελαίου  και επίσης υψηλότερο από αυτό που είχε προτείνει προηγουμένως η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, το οποίο ήταν περίπου 60 δολάρια ανά βαρέλι.

Κατά τη συνάντηση των πρεσβευτών της ΕΕ, η Πολωνία και η Ουγγαρία εξέφρασαν αντιρρήσεις για τα σχέδια για το ανώτατο όριο τιμών, σύμφωνα με δύο άτομα, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας. Η Βαρσοβία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ήθελε το ανώτατο όριο να είναι πιο κοντά στα 20 δολάρια ανά βαρέλι, κάτι που θα το έφερνε πιο κοντά στο κόστος παραγωγής του ρωσικού πετρελαίου, και συνεπώς θα έκανε μεγαλύτερη ζημιά στο «πολεμικό» ταμείο του Κρεμλίνου.

Η Πολωνία θέλει επίσης το ανώτατο όριο να συνοδεύεται από ένα νέο πακέτο κυρώσεων, όπως είχε αναφέρει προηγουμένως το Politico. Οι συνομιλίες για το ανώτατο όριο της τιμής του πετρελαίου συνεχίζονται το απόγευμα της Τετάρτης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *