Ελβετικά ρολόγια: Η πολυτέλεια της κορυφής- Ρεκόρ εξαγωγών

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
1 Min Read

Η έντονη ζήτηση για ρολόγια στις ΗΠΑ οδήγησε τις εξαγωγές ελβετικών ρολογιών σε ρεκόρ. Παράλλη, η αμερικανική αγορά εκθρόνισε την Κίνα, και έγινε η κορυφαία αγορά του κλάδου για πρώτη φορά σε περισσότερο από μια δεκαετία.

Ειδικότερα, οι ελβετικές αποστολές σημείωσαν πέρυσι αύξηση 31%, στα 22,3 δισ. φράγκα (21,51 δισ. ευρώ), ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ομοσπονδία της Ελβετικής Βιομηχανίας Ρολογιών.

Ο κλάδος έχει ανακάμψει από την πτώση κατά 22% το 2020, που ήταν αντίστοιχη με την πτώση στην οποία οδήγησε η οικονομική κρίση του 2009.

Η γρήγορη ανάκαμψη στη βιομηχανία των ειδών πολυτελείας έχει ενισχυθεί από τις αποταμισεύσεις που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown και τις διαδικτυακές πωλήσεις.

Οι ελβετικές ωρολογοποιίες μπόρεσαν να πουλήσουν περισσότερα ρολόγια στις ΗΠΑ και την Κίνα εν μέσω ισχυρής τοπικής ζήτησης, αντισταθμίζοντας τις πιο αργές αγορές στην Ευρώπη, η οποία υπέφερε από την έλλειψη τουριστών με υψηλές δαπάνες.

Η Swatch Group δήλωσε την Τρίτη ότι ανέκαμψαν τα κέρδη του 2021, ενώ η Richemont είχε την ταχύτερη αύξηση των πωλήσεών της κατά την περίοδο των διακοπών σε τουλάχιστον μια δεκαετία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Share this Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *