Editorial – Γράφει ο Πάνος Κατσώνης / Το Νοσοκομείο Λαμίας εκπέμπει S.O.S

Οι αντιδράσεις των συμπολιτών μας ασφαλώς είναι πολλές αφού αρκετοί έχουν να διηγηθούν περιστατικά προβληματικής αντιμετώπισης στο νοσοκομείο μας. Το οποίο κάποιες φορές πλέον μοιάζει να λειτουργεί ως ένα απλό κέντρο υγείας.

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
3 Min Read
NOSOKOMEIO 6 9

Από ότι δείχνουν τα πράγματα, ο μεγαλύτερος ασθενής σήμερα στη Λαμία είναι το ίδιο το νοσοκομείο πόλης μας.

Ένα νοσοκομείο σύγχρονο, πριν από όχι πολλά χρόνια αλλά όπως είναι γνωστό εκείνο που μετράει στα νοσοκομεία, πέρα από τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό είναι το προσωπικό τους αλλά και υπηρεσίες που μπορεί αυτό να παρέχει, εφόσον βέβαια διαθέτει την απαιτούμενη τεχνολογία.
Δυστυχώς, στο νοσοκομείο της Λαμίας, το τελευταίο διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων τα οποία όχι απλά προβληματίζουν αλλά δημιουργούν και έντονη καχυποψία στους πολίτες για τη δυνατότητα του να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες τους.
Γιατροί παραιτούνται και φεύγουν, κλινικές υπολειτουργούν ή αναστέλλουν τη λειτουργία τους ενώ από ότι φαίνεται στις προκηρύξεις νέων θέσεων ιατρών δεν υπάρχει ανταπόκριση. Η παρατηρούμενη υποστελέχωση δημιουργεί ασφαλώς σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, μετατρέποντας το έτσι αρκετές φορές σε τροχονόμο διακομιδής περιστατικών, κυρίως στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.
Οι αντιδράσεις των συμπολιτών μας ασφαλώς είναι πολλές αφού αρκετοί έχουν να διηγηθούν περιστατικά προβληματικής αντιμετώπισης στο νοσοκομείο μας. Το οποίο κάποιες φορές πλέον μοιάζει να λειτουργεί ως ένα απλό κέντρο υγείας.
Την ίδια ώρα, η σημερινή διοίκηση του νοσοκομείου, πού είναι η ίδια με την παλιά επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, δεν φαίνεται διατεθειμένη να θέλει ή να μπορεί να δώσει πείστηκες εξηγήσεις και λύσεις στα πιεστικά πρόβλημα.
Ενώ και οι παράγοντες της κυβερνητικής πλειοψηφίας στον τόπο μας αλλά και το αρμόδιο υπουργείο υγείας, μέχρι στιγμής είναι απλοί θεατές των εξελίξεων. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις κόντρες που είχαν ξεσπάσει μεταξύ τους όταν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν να ορίσει το νέο διοικητή. Δυστυχώς έτσι γίνεται πάντα. Οι κόντρες εξαντλούνται στο διορισμό. Μετά ας πάει και το παλιάμπελο.
Επειδή όμως η παροχή υπηρεσιών υγείας είναι κυριολεκτικά θέμα ζωής και θανάτου τώρα είναι η ώρα, που όλοι οι αρμόδιοι θα πρέπει να αφήσουν τις κόντρες για τα πρόσωπα και να δουν τι θα κάνουν με τη λειτουργία του νοσοκομείου μας. Γιατί και μία ανθρώπινη ζωή να σωθεί θα είναι τεράστιο κέρδος.

Περιμένοντας τις αντιδράσεις αυτοδιοικητικών, βουλευτών και υπουργείο υγείας θα επανέλθουμε.

Καλημέρα

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *