Δυτική Φθιώτιδα: Πατέρας απείλησε την κόρη και τον γαμπρό του με τσεκούρι! - LamiaNow.gr - Ειδήσεις από τη Λαμία
Connect with us

Toπικά

Δυτική Φθιώτιδα: Πατέρας απείλησε την κόρη και τον γαμπρό του με τσεκούρι!

Published

on

ΦΩΤΟ-ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένα καθόλου συνηθισμένο επεισόδιο είχαμε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή της Μακρακώμης και πιο συγκεκριμένα στον Άγιο Σώστη. Ένας 68χρονος απείλησε την 32χρονη κόρη του και τον 50χρονο γαμπρό του με… τσεκούρι.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι τρεις τους βρέθηκαν κοντά στο γνωστό Super Market  Γαλαξίας στη Μακρακώμη και όταν αντάλλαξαν κουβέντες και υπήρξε έντονη αντιπαράθεση – για οικονομικές διαφορές σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστοποιηθεί -,  ο 68χρονος επέστρεψε με ένα τσεκούρι και τους απείλησε χωρίς να πράξει κάτι άλλο.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν μετά από μήνυση από το ζευγάρι και συνέλαβε τον 68χρονο ο οποίος και κρατείται για να οδηγηθεί αύριο Παρασκευή στον Εισαγγελέα.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Toπικά

Ταφόπλακα για το ΤΕΙ! Από 149 βουλευτές ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Published

on

Από 149 βουλευτές σε σύνολο 273 ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που φέρνει απολύσεις εκπαιδευτικών και νέες συγχωνεύσεις Ιδρυμάτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Κάπως έτσι η Λαμία μετά τις αλλεπάλληλες απώλειες των τελευταίων ετών αποχαιρετά και το… ΤΕΙ!


Η Λαμία… έχασε λοιπόν και την έδρα Τριτοβάθμιου Ιδρύματος (που μέχρι σήμερα είχε) αλλά το κυβερνών κόμμα προσπαθεί να μας… πουλήσει την βελτιωμένη κατάσταση στην πόλη!Στο χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου στην παιδεία της περιοχής μας, έρχονται να συμπληρωθούν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ στην Φθιώτιδα αλλά και του ίδιου του Υπουργού Παιδείας, του κ. Γαβρόγλου, ο οποίος τονίζει ότι σε ΠΕΝΤΕ (!) χρόνια η κατάσταση θα είναι αρκετά καλύτερη για την περιοχή μας, από ότι σήμερα.Με απλά μαθηματικά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφαιρεί από τη Λαμία την έδρα του Τριτοβάθμιου Ιδρύματος, που μέχρι σήμερα είχε και της δίνει λιγότερα από ότι είχε στο εθνικό σύστημα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αφήνει την πόλη σε δυσμενέστερη θέση όχι μόνο από τις έδρες των άλλων Περιφερειών, αλλά και από αρκετές άλλες πόλεις της χώρας. Και μέσα σε όλα αυτά προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα καλύτερα… έρχονται!


Στην ονομαστική ψηφοφορία κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν 121 βουλευτές και τρεις δήλωσαν «παρών».  


Στο νομοσχέδιο «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις» εντάχθηκε η τροπολογία για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, που προκάλεσε απεργίες και διαδηλώσεις εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα.

Θ.Μιχελής: Βελτιωμένη η κατάσταση στην Λαμία με το Ν/Σ -Δεν ανταποκρίνεται όμως στο βάρος που πρέπει να έχει μια έδρα Περιφέρειας

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Μιχελής κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων για το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο παιδείας με τίτλο “Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις” αναφέρθηκε στην περιφερειακή συνείδηση της Στερεάς Ελλάδας, στην σημασία του άρθρου 34 για την ενεργοποίηση και δημιουργία πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Για την βελτιωμένη ακαδημαϊκή κατάσταση στην Λαμία (!) με βάση το παρελθόν, αλλά και την μη ανταπόκριση εκπαιδευτικά στο βάρος που θα πρέπει να έχει μια έδρα Περιφέρειας.


Εκ διαμέτρου αντίθετη η θέση του βουλευτή ΝΔ Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα ο οποίος μίλησε -εκ νέου- για την κατάργηση του ΤΕΙ Στερεάς ως αυτόνομο Τριτοβάθμιο Ίδρυμα και τόνισε πως το νομοσχέδιο είναι άστοχο, μη ορθολογικό και άδικο για την έδρα της Περιφέρειας, τη Λαμία.

Η τοποθέτηση του Χρήστου Σταϊκούρα

Η οικονομική επιστήμη έχει τεκμηριώσει ότι το σύστημα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελεί το βασικό θεσμικό μηχανισμό παραγωγής, συσσώρευσης και διάχυσης του ανθρωπίνου κεφαλαίου. Ότι βρίσκεται σε πολυσχιδείς αλληλεπιδράσεις με τα συστήματα της έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.
Και όλα αυτά δύνανται να αποτελούν, καλύτερα μάλιστα όταν συνδυάζονται, «μηχανές» προώθησης της εθνικής, περιφερειακής και τοπικής βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, της απασχόλησης, της κοινωνικής κινητικότητας και συνοχής.

Δυστυχώς, το υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου δεν λαμβάνει υπόψη ούτε τις υποδείξεις της επιστήμης ούτε τις επιτυχημένες διαχρονικά εφαρμογές της παγκοσμίως.
-Είναι άστοχο για τη χώρα.
-Είναι άστοχο και μη ορθολογικό για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
-Είναι άστοχο, μη ορθολογικό και άδικο για την έδρα της Περιφέρειας, τη Λαμία.

Συγκεκριμένα:
1ον. Η κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία δεν εμπεριέχει μία τεκμηριωμένη και ορθολογική εθνική στρατηγική.
Αντιθέτως, κυριαρχείται από μικροκομματικές στοχεύσεις και διευθετήσεις επιμέρους συμφερόντων.
Αυτό επιβεβαιώνεται και με άλλα ιδρύματα της χώρας.

Αναφέρεται σε «συνέργεια ΤΕΙ και Πανεπιστημίων», όταν το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας παύει να υφίσταται ως αυτόνομο Τριτοβάθμιο Ίδρυμα.
Αλήθεια, έχει αξιολογηθεί ο βαθμός επιτυχίας των ΤΕΙ σε σχέση με την αποστολή τους;
Διότι εάν έχει γίνει και ο βαθμός αξιολόγησης ήταν υψηλός, τότε ποιος ο λόγος κατάργησής τους;
Αν πάλι ο βαθμός αξιολόγησης ήταν χαμηλός, τότε ποια η ακαδημαϊκή λογική ενσωμάτωσής τους στα Πανεπιστήμια;
Και εάν ήταν ενδιάμεσος, γιατί η Κυβέρνηση δεν ενισχύει ακαδημαϊκά και υλικοτεχνικά το θεσμό, ακόμη και δια της συνενώσεως ιδρυμάτων του ιδίου τύπου;

2ον. Η Κυβέρνηση αφαιρεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ένα αυτόνομο και αυτοδύναμο Τριτοβάθμιο Ίδρυμα.
Της αφαιρεί «κεφάλαιο», αφού δεν θα εμφανίζεται στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και τη διεθνή βιβλιογραφία.
Πλήττει, μακροχρονίως, την οντότητά της.  Και πυροδοτεί διαδικασίες αλλαγής κέντρων αναφοράς, κατακερματίζοντας ακαδημαϊκά και ερευνητικά την Περιφέρεια.

3ον. Η Κυβέρνηση πειραματίζεται, αφού αλλάζει το μοντέλο που ισχύει στην υπόλοιπη χώρα.
Εκτιμώ ότι παρά την πρόσκαιρη ίσως ικανοποίηση κάποιων τοπικών κοινωνιών, μακροχρονίως αποδυναμώνεται ο δυνητικός ρόλος της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Αλήθεια, ποιος εγγυάται, θεσμικά, ότι εξωγενείς παράγοντες θα λειτουργούν, διαχρονικά, υπέρ της Περιφέρειας;
Ποιος εγγυάται ότι κεφάλαια που θα διοχετεύονται μέσω των τριών Πανεπιστημίων θα οδηγούνται και σε περιοχές της Περιφέρειας, οι δομές της οποίας θα έχουν ισχνή επιρροή στα όργανα διοίκησης των παλαιών Πανεπιστημίων;
Ποιος εγγυάται ότι τμήματα σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων θα τυγχάνουν της αναγκαίας ακαδημαϊκής φροντίδας από τα κέντρα λήψεως των αποφάσεων;
Ποιος εγγυάται ότι τα τρία Πανεπιστήμια δεν θα περάσουν με την επέκτασή τους στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε αντι-οικονομίες κλίμακας;
Ποιος εγγυάται ότι οι φορολογούμενοι δεν θα επιβαρύνονται από αυξημένο ανά φοιτητή δημόσιο κόστος;

4ον. Η Κυβέρνηση αφαιρεί από τη Λαμία την έδρα Τριτοβάθμιου Ιδρύματος, που μέχρι σήμερα είχε.
Και ταυτόχρονα της δίνει μικρότερο μερίδιο στο εθνικό σύστημα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από ότι μέχρι σήμερα είχε.
Την φέρνει έτσι σε δυσμενέστερη θέση όχι μόνο από τις έδρες των άλλων Περιφερειών, αλλά και από αρκετές άλλες πόλεις της χώρας.
Με λίγα λόγια, η Κυβέρνηση αφήνει τη Λαμία με λιγότερα από όσα παρέλαβε.

5ον. Η Κυβέρνηση δεν αξιοποιεί ρυθμίσεις που είχαν θεσπιστεί για τη Λαμία από την προηγούμενη Κυβέρνηση.
Όπως είναι έκταση στην περιοχή της ΠΑΒΥΠ για τη δημιουργία κτιριακών υποδομών για πανεπιστημιακή εκπαίδευση, έρευνα και καινοτομία.
Καθώς και τρία τμήματα ερευνών και την έδρα του Δικτύου Καινοτομίας Κεντρικής Ελλάδας.
Το επιχείρημα που επικαλείται η Κυβέρνηση για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» δεν αντέχει σε σοβαρή συζήτηση.
Γιατί αν πιστεύει ότι εκείνη η απόφαση ήταν εσφαλμένη, τότε γιατί δεν επανορθώνει με την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας;
Ειδικά σήμερα που οι συνθήκες οι οποίες δημιουργήθηκαν πριν από 5 χρόνια για επανίδρυση και σταδιακή συγκρότηση βιώσιμου Πανεπιστημίου είναι πιο ευνοϊκές από το παρελθόν:
Υφίσταται Σχολή με δύο Τμήματα που παρουσιάζουν καλή δυναμική.
Λειτουργεί επιτυχημένο διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών.
Υφίστανται αξιοποιήσιμες ακαδημαϊκές νησίδες στο ΤΕΙ.
Υφίστανται προϋποθέσεις για καλές υποδομές.
Η παραπομπή του θέματος σε Επιτροπή θυμίζει την πρακτική του Πόντιου Πιλάτου, και ως τέτοια δεν πείθει για τις βαθύτερες προθέσεις της.

Συμπερασματικά, Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, καταψηφίζω το Σχέδιο Νόμου της Κυβέρνησης διότι πέραν του ότι δεν υπηρετεί ούτε τον εθνικό στόχο για ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη ούτε την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν υπηρετεί επίσης το μακροχρόνιο συμφέρον της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και αδικεί κατάφορα την έδρα της. Το θέμα της σταδιακής συγκρότησης ποιοτικού, αποδοτικού, εξωστρεφούς και ευρωπαϊκά ανταγωνιστικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας παραμένει ανοικτό.

Continue Reading

Toπικά

H… δυάδα της Παρασκευής από τον Φάνη Σπανό!

Published

on

Δύο ακόμη υποψηφίους του συνδυασμού του ενόψει των επερχόμενων Περιφερειακών εκλογών ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο Φάνης Σπανός. Ο λόγος για τους Γιώργο Ανέστη από την Βοιωτία και τον Γιώργο Κελαηδιτη από την Εύβοια.


Βοιωτία
Γιώργος Ανέστης

Γιώργος Ανέστης

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1970, στη Λιβαδειά Βοιωτίας και είμαι παντρεμένος, με τρία παιδιά. Είμαι επαγγελματίας αγρότης (αρχηγός αγροτικής εκμετάλλευσης φυτικής παραγωγής από το 1992) και απόφοιτος της σχολής προγραμματιστών Η.Υ. ΚΕΠΑ.

  • Είμαι Αντιπρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ. (Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών)
  • Είμαι Πρόεδρος ΔΣ και ιδρυτής του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΙΧΜΕΑΣ, του μεγαλύτερου ενεργού – ενήμερου συνεταιρισμού στη Βοιωτία

Κατά το παρελθόν έχω διατελέσει:

  • Υποψήφιος Ευρωβουλευτής το 2014 με τη Ν.Δ.
  • Γραμματέας αγροτικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας (2013-2016)
  • Μέλος στην Τ.Ε.Δ.Κ. Βοιωτίας
  • Πρόεδρος ΔΣ της Ε.Α.Σ. Λιβαδειάς (2003-2014)
  • Μέλος του ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, ως εκπρόσωπος του ΥΑΑΤ.
  • Διοικητικός Σύμβουλος – Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Ιωάννειου Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με αναπηρία (2000-2004).

Είμαι υποψήφιος γιατί…

Με την πεποίθηση ότι ο Β΄ βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης δύναται να συνδράμει στη βελτίωση της τοπικής οικονομίας αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών, δέχθηκα την τιμητική πρόταση του Επικεφαλή της παράταξης, επιμένουμε στη Στερεά Ελλάδα, υποψηφίου Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού, να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας. Με βαθιά πίστη ότι το ήθος, η γνώση και η ανιδιοτέλεια αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία για την εξυπηρέτηση των κοινών συμφερόντων και ότι οι παραγωγικές δυνάμεις επιβάλλεται να συμμετέχουν στις αποφάσεις, διαμορφώνοντας τις εξελίξεις, σας καλώ όλους να συμμετέχετε δυναμικά στον ελπιδοφόρο αγώνα που ξεκινάει.


Εύβοια

Γιώργος Κελαϊδίτης

Γιώργος Κελαϊδίτης

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1978 και μεγάλωσα στην πόλη από την οποία κατάγομαι την Νέα Αρτάκη, Ευβοίας. Πραγματοποίησα τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης με αντικείμενο τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με ειδίκευση στην χρηματοοικονομική και το διεθνές μάρκετινγκ. Το 2000 ξεκίνησα να εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση που έχει ως βασικό αντικείμενο την καθετοποιημένη παραγωγή χοιρινού κρέατος. Το Μάιο του 2014 ακολουθώ για πρώτη φορά το δρόμο της ενασχόλησης με την τοπική αυτοδιοίκηση, και εκλέγομαι περιφερειακός σύμβουλος Νομού Ευβοίας  στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη.  Το Σεπτέμβριο του 2014 αναλαμβάνω χρέη θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, ενώ το 2015 ορίζομαι πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Είμαι υποψήφιος γιατί…

Ο σπόρος που φυτέψαμε μαζί με τον Κώστα Μπακογιάννη, το Φάνη Σπανό και τους ανθρώπους της Στερεάς Ελλάδας το 2014 ρίζωσε, άνθισε και ξεκίνησε ήδη να μοιράζει τους πρώτους καρπούς. Περπατήσαμε δίπλα στον πολίτη, τον εργαζόμενο, τον παραγωγό, τον επαγγελματία, καταγράψαμε ανάγκες, βάλαμε προτεραιότητες, ζυγίσαμε τις δυνάμεις μας και ξεκινήσαμε τη δουλειά. Και όταν είδα στα πρόσωπα του κόσμου ικανοποίηση και χαμόγελα, που κάποιοι ακόμα ακούν και προσπαθούν γιατί αγαπούν τον τόπο και τους ανθρώπους του, τότε μια φωνή μου είπε καθαρά ‘Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας’.

Continue Reading

Toπικά

Ευρυτανία: Oπλίτες γιατροί σε Γρανίτσα και Ραπτόπουλο

Published

on

Χαράς ευαγγέλια για τους κατοίκους των δύο χωριών της Ευρυτανίας που δεν θα χρειάζεται πλέον να μετακινούνται σε άλλες περιοχές για γιατρό. Τους δύο οπλίτες γιατρούς που αναλαμβάνουν τα ιατρεία Γρανίτσας και Ραπτόπουλου υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αγράφων  Θεόδωρος Μπαμπαλής.

Οι Ιατροί οπλίτες θα μπορούν να υπηρετούν την θητεία τους με ταυτόχρονη εκπλήρωση της και ως ιατροί υπαίθρου με δαπάνη του κράτους.

 

Continue Reading
Advertisement
konstantinos_kolovos

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ35 λεπτά ago

Ερχονται 120 δόσεις για όλους, χωρίς κριτήρια: Ολες οι λεπτομέρειες

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για το επερχόμενο «κούρεμα» στις ασφαλιστικές οφειλές και τη θέσπιση 120 δόσεων, προκειμένου να...

ΕΛΛΑΔΑ45 λεπτά ago

Τέσσερις αντί για έξι φορές θα κατατάσσονται νεοσύλλεκτοι στον Στρατό

Σε μείωση, από έξι σε τέσσερις, του αριθμού των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών για τον Στρατό Ξηράς προχώρησε το Γενικό...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ56 λεπτά ago

Έκλεισε το ραντεβού Τσιτσιπά με Φέντερερ – Αποκλεισμός για Σάκκαρη

Ραντεβού με τον Ρότζερ Φέντερερ και την ιστορία έχει κλείσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής κέρδισε τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι...

Toπικά1 ώρα ago

Ταφόπλακα για το ΤΕΙ! Από 149 βουλευτές ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Από 149 βουλευτές σε σύνολο 273 ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που φέρνει...

Toπικά1 ώρα ago

H… δυάδα της Παρασκευής από τον Φάνη Σπανό!

Δύο ακόμη υποψηφίους του συνδυασμού του ενόψει των επερχόμενων Περιφερειακών εκλογών ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ο Φάνης Σπανός. Ο...

Ιανουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Διαβάζονται