Δομοκός: «Απαγωγή» Κουφοντίνα καταγγέλλουν συγκρατούμενοί του – Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 comment
7 Min Read
koufi

Οι δεσμοφύλακες και η διοίκηση της φυλακής επικαλούνται «πληροφορίες ότι κινδυνεύει η ζωή του».

Την εκδικητική και αυθαίρετη μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα, με κυβερνητική εντολή, καταγγέλλουν οι συγκρατούμενοι του στις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται παράνομα τα τελευταία δύο χρόνια σχεδόν.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Κουφοντίνα «λίγο προτού κλείσουν δύο χρόνια από τότε που κράτος και κυβέρνηση Μητσοτάκη έστειλαν τους πραιτοριανούς τους να απαγάγουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές και να τον μεταφέρουν παράτυπα στο γενικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, χθες στις 25/10, μεταξύ 12. 00 και 15. 00, ο πολιτικός κρατούμενος “απήχθη” εκ νέου, αυτή τη φορά από το κελί του στο ΓΚΚ Δομοκού και μεταφέρθηκε στην απομόνωση».

Όταν ο ίδιος ρώτησε εύλογα να μάθει το λόγο της απροειδοποίητης μεταφοράς του στην απομόνωση η απάντηση που έλαβε από τους δεσμοφύλακες ήταν ότι «υπάρχουν πληροφορίες ότι κινδυνεύει η ζωή του», αναφέρει η Επιτροπή.

«Η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα πράγματι κινδυνεύει, όπως επανειλημμένα έχουμε προειδοποιήσει. Αλλά όχι από τους συγκρατούμενούς του.

Η ζωή του κινδυνεύει επειδή μετά από τη βλάβη που υπέστη η υγεία του εξαιτίας της σκληρής απεργίας πείνας στην οποία τον ώθησαν το 2021, δεν έλαβε και εξακολουθεί να μην λαμβάνει την απαραίτητη θεραπευτική αγωγή. Η ζωή του κινδυνεύει επειδή είναι αιχμάλωτος του κράτους και το κράτος τον θέλει νεκρό, καθώς ουδέποτε υπέγραψε και ουδέποτε πρόκειται να υπογράψει – και το ξέρουν- δήλωση μετανοίας. Η ζωή του κινδυνεύει επειδή η οικογένεια Μ. που βρίσκεται στην κυβέρνηση τον αντιμετωπίζει εκδικητικά, στο πλαίσιο μίας πρωτοφανούς στα χρονικά βεντέτας που καταστρατηγεί ως και την πλέον στοιχειώδη έννοια δικαιοσύνης της πολιτείας και αξιοπρέπειας των κυβερνώντων», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή και εξηγεί: 

«Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Όπως δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που επελέγη για να γίνουν αυτές οι αλλαγές στο νομικό πλαίσιο όσον αφορά τις άδειες και τις αποφυλακίσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για φωτογραφικό νόμο που δεν έχει μόνο σκοπό να κρατήσει τον αμετανόητο αντάρτη για πάντα στη φυλακή αλλά και να στρέψει τους άλλους κρατούμενους εναντίον του».

Οι συγκρατούμενοί του ειδοποίησαν τη διεύθυνση της φυλακής και ξεκαθαρίζουν ότι αν ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν έχει επιστρέψει το αργότερο ως την Παρασκευή, οι συγκρατούμενοί του θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής για την αποφυλάκιση του Δ. Κουφοντίνα

Λίγο προτού κλείσουν δύο χρόνια από τότε που κράτος και κυβέρνηση Μητσοτάκη έστειλαν τους πραιτοριανούς τους να απαγάγουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές και να τον μεταφέρουν παράτυπα στο γενικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, χθες στις 25/10, μεταξύ 12. 00 και 15. 00, ο πολιτικός κρατούμενος «απήχθη» εκ νέου, αυτή τη φορά από το κελί του στο ΓΚΚ Δομοκού και μεταφέρθηκε στην απομόνωση.

Σε ερώτηση τόσο του ίδιου όσο και των συγκρατουμένων του σχετικά με τον λόγο της μεταφοράς του, έλαβαν την απάντηση πως «υπάρχουν πληροφορίες ότι κινδυνεύει η ζωή του».

Η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα πράγματι κινδυνεύει, όπως επανειλημμένα έχουμε προειδοποιήσει. Αλλά όχι από τους συγκρατούμενούς του.

Η ζωή του κινδυνεύει επειδή μετά από τη βλάβη που υπέστη η υγεία του εξαιτίας της σκληρής απεργίας πείνας στην οποία τον ώθησαν το 2021, δεν έλαβε και εξακολουθεί να μην λαμβάνει την απαραίτητη θεραπευτική αγωγή. Η ζωή του κινδυνεύει επειδή είναι αιχμάλωτος του κράτους και το κράτος τον θέλει νεκρό, καθώς ουδέποτε υπέγραψε και ουδέποτε πρόκειται να υπογράψει – και το ξέρουν- δήλωση μετανοίας. Η ζωή του κινδυνεύει επειδή η οικογένεια Μ. που βρίσκεται στην κυβέρνηση τον αντιμετωπίζει εκδικητικά, στο πλαίσιο μίας πρωτοφανούς στα χρονικά βεντέτας που καταστρατηγεί ως και την πλέον στοιχειώδη έννοια δικαιοσύνης της πολιτείας και αξιοπρέπειας των κυβερνώντων.

Η εξέλιξη αυτή συμβαίνει τώρα, αφού ανακοινώθηκαν και τέθηκαν σε διαβούλευση οι αλλαγές στον σωφρονιστικό κώδικα που δημιουργούν πια μη βιώσιμες συνθήκες για τους κρατούμενους και τις κρατούμενες, την ίδια στιγμή που αποφυλακίζονται ή αθωώνονται μπάτσοι δολοφόνοι παιδιών ή βιαστές και παιδοβιαστές με διασυνδέσεις στην κυβέρνηση.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Όπως δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που επελέγη για να γίνουν αυτές οι αλλαγές στο νομικό πλαίσιο όσον αφορά τις άδειες και τις αποφυλακίσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για φωτογραφικό νόμο που δεν έχει μόνο σκοπό να κρατήσει τον αμετανόητο αντάρτη για πάντα στη φυλακή αλλά και να στρέψει τους άλλους κρατούμενους εναντίον του.

Μόνο που αυτό το τελευταίο δεν το πέτυχαν. Κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια, προφανώς οι κυβερνώντες και οι κρατικοί φορείς γενικά θεώρησαν ότι θα κυριαρχήσει η ιδιοτέλεια και οι συγκρατούμενοι του Δημήτρη Κουφοντίνα θα στραφούν εναντίον του θεωρώντας τον υπεύθυνο για τις νέες, ακόμη πιο σκληρές διατάξεις οι οποίες μάλιστα με τρόπο ξεκάθαρα αντισυνταγματικό θα εφαρμόζονται και αναδρομικά. Είναι μάλιστα κάτι το οποίο είχαμε και άλλη φορά επισημάνει.

Απέτυχαν στα σχέδιά τους. Οι συγκρατούμενοι του Δημήτρη Κουφοντίνα παρέδωσαν ήδη στη διεύθυνση της φυλακής Δομοκού υπεύθυνη δήλωση πως δεν κινδυνεύει από κανέναν η ζωή του συντρόφου και πως δηλώνουν όλοι υπεύθυνοι σε περίπτωση που συμβεί το παραμικρό. Έχουν μάλιστα δώσει περιθώριο ως την Παρασκευή 28/10 να επιστρέψει ο αγωνιστής στο κελί του προτού ξεκινήσουν κινητοποιήσεις.

Αν ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν έχει επιστρέψει το αργότερο ως την Παρασκευή, είμαστε αποφασισμένοι/νες να του δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις των συγκρατουμένων του και πλαισιώνοντάς τες με τις δικές μας.

Τιμή στον αμετανόητο αντάρτη μας.

Τιμή και αλληλεγγύη σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και τις πολιτικές κρατούμενες, στήριξη και αλληλεγγύη σε όλους τους κρατούμενους και τις κρατούμενες που υποφέρουν από την απάνθρωπη κρατική νομοθεσία.

Θα μας βρουν μπροστά τους.

26/10/22

Επιτροπή για την αποφυλάκιση του Δ. Κουφοντίνα»

efsyn.gr

Φωτογραφία – ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to Hide Advanced Floating Content