1

Μία ακόμη γέφυρα ανάμεσα στον Δήμο Λαμιέων και τους δημότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε αυτό το δύσκολο διάστημα της εποχής του κορωνοϊού, μπήκε σε λειτουργία από σήμερα, δημιουργώντας ένα ακόμα πιο ισχυρό πλέγμα ασφαλείας.

Το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» αφορά δημότες που λόγω οικονομικής δυσχέρειας δυσκολεύονται να προμηθευτούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Στην πλατφόρμα που θα φιλοξενείται στο site του Δήμου lamia.gr, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να αποτυπώνει και να καταχωρεί στοιχεία. Στοιχεία που είναι απαραίτητα για να υπάρξει πλήρης ταυτοποίηση, αλλά και συγχρόνως ένα δίκαιο και αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιστάσεις είναι έκτακτες. Αυτή η προσπάθεια δεν έχει καμία σχέση με τις διανομές που προγραμματίζονται από το κοινωνικό παντοπωλείο ή τα ΤΕΒΑ.

Ήδη μέχρι αυτή την ώρα (19.30 – 6/4/2020) περισσότερα από 100 πακέτα έχουν φτάσει στα χέρια των ανθρώπων που τα χρειάζονται.

Το ακόμη πιο σημαντικό, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Υγείας Παναγιώτη Στασινό, είναι ότι στις προθέσεις του Δήμου, είναι να συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών και στην μετά κορωνοϊού εποχή, αφού και τότε οι ανάγκες δεν θα εκλείψουν.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 1 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 2Θύμιος Καραϊσκος: “Ρίχνουμε γέφυρες ανάμεσα στην ανάγκη του πολίτη και στις λειτουργίες” του Δήμου

«ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Από τις πρώτες στιγμές που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση ο Δήμος δήλωσε παρών. Παρών σε όλα. Είπαμε ακόμη ότι θα αλλάξουμε πολλά. Τίποτα πλέον δεν θα είναι όπως χθες. Αλλάζουμε ακόμη και παραδοσιακές λειτουργίες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Προσαρμόζουμε υφιστάμενες δομές σε σύγχρονες συνθήκες. Αξιοποιούμε στελεχιακό δυναμικό πρώτης γραμμής για να βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Ρίχνουμε γέφυρες ανάμεσα στην ανάγκη του πολίτη και στις λειτουργίες του Δήμου. Η κρίση αναδεικνύει ανάγκες που πρέπει να ανταποκριθούμε.
Προχωράμε σε αναδιάταξη και εκσυγχρονισμό υφισταμένων δομών και υπηρεσιών και δημιουργούμε ένα νέο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα «Βοήθεια για όλους».

Ανασχεδιάζουμε τις παρεμβάσεις, εκσυγχρονίζουμε τα προγράμματα, αναδιατάσσουμε τις προτεραιότητες και δημιουργούμε το νέο σχέδιο που θα απαντά σε κάθε επίκαιρη ανάγκη.

Σήμερα ξεκινάμε μια πλατφόρμα καταγραφής όλων των προνοιακών θεμάτων και ευελπιστούμε, μέσα σε σύντομο χρόνο να μπορέσουμε να μετριάσουμε τις ανθρώπινες ανάγκες και τον ανθρώπινο πόνο.
Πρόκειται για μία συνεχώς εξελισσόμενη πρωτοβουλία, η οποία, ακολουθώντας τις ανάγκες που προκύπτουν θα τροποποιείται, θα διευρύνεται και θα συμπληρώνεται, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή τώρα ή στο μέλλον ο Δήμος, έχοντας αναπτύξει ένα δυνατό πλέγμα ασφαλείας, να μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε αντίστοιχη κρίση ή δύσκολη συγκυρία.

 

Η πλατφόρμα θα είναι συνεχώς ανοιχτή και θα υπάρχει η δυνατότητα κάθε πολίτης να δημιουργεί, να αναπροσαρμόζει, να επικαιροποιεί και να τροποποιεί τα στοιχεία, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή ο Δήμος να έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται πλάι του.
Στην πλατφόρμα που θα φιλοξενείται στο site του Δήμου lamia.gr, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να αποτυπώνει και να καταχωρεί στοιχεία. Στοιχεία που είναι απαραίτητα για να υπάρξει πλήρης ταυτοποίηση, αλλά και συγχρόνως ένα δίκαιο και αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης.
Στην παρούσα φάση και μέχρι να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα, για λόγους ταχύτητας στη διάθεση των πολιτών βρίσκεται η τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας με το Δήμο Λαμιεων το 2231 200 240 όπου εκεί θα πρέπει να δηλωθούν τα στοιχεία τηλεφωνικά.

Θέλω να καλέσω όλους να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να ανταποκριθούμε στις ανάγκες, να ξεπεράσουμε την κρίση με σχέδιο και με αλληλεγγύη. Αρκεί μια επικοινωνία στο τηλέφωνο 2231 200 240 και όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Και μην ξεχνάμε ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Το έχουμε υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας, τους γύρω μας, τους διπλανούς μας, αλλά και τους γονείς μας.

 

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

ΔΕΥΑΛ: Παρατείνεται ως 8 Μαϊου η εξόφληση των λογαριασμών / Χωρίς επιβάρυνση οι ηλεκτρονικές συναλλαγές

Previous article

Ο καιρός σήμερα (07/04/2020)

Next article

1 Comment

  1. Συγχαρητήρια στον Δήμο μας, δεν μένει στα λόγια, αλλά πράττει έργα, που ωφελούν οικογένειες Δημοτών με οικονομικά προβλήματα…δεν μιλώ για τους «συνήθεις» επαίτες η σκηνίτες…

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like