Δήμαρχος ζητά προκαταβολή 15.000 ευρώ για όσους επιθυμούν να ανέβουν στο όρος «Mont Blanc»

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read
mont blanc gddd0e231f 1920 1024x576 1

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γάλλος δήμαρχος, η ανάβαση στο Mont Blanc είναι πλέον αρκετά επικίνδυνη και οι Γάλλοι φορολογούμενοι δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος της διάσωσης ή μιας ενδεχόμενης κηδείας.

Μία πρωτοφανή απόφαση κλήθηκε να πάρει ο Jean-Marc Peillex είναι δήμαρχος του Saint-Gervais, ενός χωριού στους πρόποδες του όρους Mont Blanc, η κορυφή του οποίου βρίσκεται στα 4.808 μέτρα.

Όπως  δήλωσε ο ίδιος στο BBC, οι συνθήκες ανάβασης είναι πλέον τόσο επικίνδυνες που οι ορειβάτες θα πρέπει να καταβάλουν προκαταβολή 15.000 ευρώ (12.640 λίρες Αγγλίας, 15.370 δολάρια), για να καλύψουν τα έξοδα διάσωσης και πιθανής κηδείας.

Ο δήμαρχος ανέφερε πως το μέσο κόστος διάσωσης στο βουνό ήταν 10.000 ευρώ και τα έξοδα κηδείας είναι 5.000 ευρώ. «Είναι απαράδεκτο ο Γάλλος φορολογούμενος να καλύπτει αυτά τα έξοδα», ανέφερε σε δελτίο Τύπου.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι οδηγοί βουνού αρνούνται πλέον να αναλάβουν ορειβάτες στη δημοφιλή διαδρομή Goûter -γνωστή και ως Βασιλική Οδός- από το Saint-Gervais ή το κοντινό αλπικό θέρετρο Chamonix.

«Ήθελα να κάνω τον κόσμο να αντιδράσει, να καταλάβει ότι σήμερα είναι πολύ επικίνδυνο, σχεδόν αυτοκτονικό να ανέβει κανείς» είπε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα έχουν αυξήσει τις πτώσεις των βράχων.

Ο Γάλλος δήμαρχος για την ώρα έκλεισε τα ορεινά καταφύγια στο Goûter και στο Tête Rousse, ενώ δεν έχει εκδώσει ακόμη νομική απόφαση για την προκαταβολή των 15.000 ευρώ.

Είπε ότι το ποσό «πρέπει να είναι εντυπωσιακό για να επικεντρωθεί η προσοχή σε αυτό». «Αν κάποιος πιστεύει ότι είναι παράνομο, μπορεί να προσφύγει στο δικαστήριο για να το αμφισβητήσει», πρόσθεσε ο ίδιος.

https://www.in.gr/

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.