Δήλωση Δημάρχου Λοκρών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Νewsroom
Νewsroom 2 έτη ago
Updated 2020/10/08 at 12:33 ΜΜ
2 Min Read

Διαβάστε την δήλωση του Δημάρχου Λοκρών για τη δίκη της Χ.Α.

Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητος θεσμός της οποίας οι αποφάσεις είναι σεβαστές και δεν κρίνονται. Η δίκη της Χρυσής Αυγής τέλειωσε με την καταδίκη των κατηγορουμένων ικανοποιώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Η εποχή σήμερα είναι διαφορετική από την εποχή που άνδρωσε τη Χρυσή Αυγή και την ιδεολογία του μίσους και του διχασμού που δυστυχώς καλλιεργήθηκε με επιτυχία στη χώρα.

Σήμερα η Χρυσή Αυγή φαίνεται ως μια κακή ανάμνηση μιας δύσκολης περιόδου της χώρας που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε. Ωστόσο, για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής δεν είναι υπεύθυνοι μόνο όσοι καταδικάστηκαν στη δίκη, αλλά και όσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έδωσαν το δικαίωμα στο φασιστικό αυτό κόμμα να αναπτυχθεί και να κερδίσει βήμα και ισχύ στην ελληνική κοινωνία.

Η ευθύνη όλων όσων ασχολούμαστε με τα κοινά είναι να προστατεύουμε το δημοκρατικό πολίτευμα και να απομονώνουμε τα φαινόμενα μίσους, άδικης κριτικής και εμπάθειας που φούσκωσαν με υπεροψία την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, η οποία με ευκολία έπεισε χιλιάδες απελπισμένους συμπολίτες μας να τη στηρίξουν και να την αναδείξουν σε ισχυρή πολιτική δύναμη στη χώρα μας, η οποία εδώ και δεκαετίες είχε καταφέρει να απομονώσει τη φασιστική ιδεολογία.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι το τέλος μιας κακής περιόδου και η αφετηρία για την ενίσχυση της ελευθερίας και της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας μας, χωρίς αποκλεισμούς και εκφοβισμό, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκεύματος ή γλώσσας.

Με την ελπίδα πως τα διδάγματα του παρελθόντος είναι η βάση για την αποφυγή αντίστοιχων λαθών στο μέλλον χαιρετίζω την απόφαση της δικαιοσύνης στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ευελπιστώ να απομονώσουμε τους φασιστικούς θύλακες που μολύνουν τις αρχές και τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας.

Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές

Δήμαρχος Λοκρών

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content