Ακολουθήστε μας

Αναζήτηση...


ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διευκρινήσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας για την λειτουργία των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας ιδιωτικού τομέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

«ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ »

Κατόπιν πολλών ερωτημάτων που δεχόμαστε από συμπολίτες μας αναφορικά με την λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κίνδυνο διασποράς του covid – 19 , σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με την τελευταία Υπουργική απόφαση ισχύουν τα κάτωθι.

Για τους εισερχόμενους στα ιατρεία και λοιπούς φορείς – μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επιτρέπεται:

α) Ένας συνοδός ανά ασθενή

β) Αυστηρή τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου και καθορισμός ραντεβού καθώς και χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου.

γ) Ασθενείς που προσέρχονται σε ιδιωτικές δομές Υγείας για εξέταση δεν υποχρεούνται να έχουν υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο για covid – 19.

δ) Ασθενείς που προσέρχονται σε ιδιωτικές δομές υγείας για εξετάσεις ή ιατρικές πράξεις που ενδέχεται να προκαλέσουν αερόλυμα και κίνδυνο διασποράς οφείλουν να έχουν rapid test 48ώρου πριν την εξέταση.

ε) Οι πλήρως εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν απαιτείται να έχουν εργαστηριακό έλεγχο covid – 19 για την είσοδό τους σε ιδιωτικές δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

στ ) Οι μη εμβολιασμένοι και μη νοσήσαντες συνοδοί ασθενών υποχρεούνται για είσοδό τους σε ιδιωτικά ιατρεία να έχουν αρνητικό rapid test εντός 48ώρου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας αν και εκφράζει τις επιφυλάξεις του για τις ανωτέρω διατάξεις φοβούμενος πως θα προκύψουν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων παρακαλεί τους πολίτες της Φθιώτιδας να συμβάλλουν στην εφαρμογή των ανωτέρω μέτρων βοηθώντας στο έργο τους του επαγγελματίες Υγείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ              ΝΤΟΥΖΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Σχόλια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε Επίσης

TOP STORIES

Ο Ηλίας Μαμαλάκης που όλοι αγαπήσαμε βρέθηκε χθες στη Σπερχειάδα, ως τιμώμενο πρόσωπο σε μια ζεστή και…πεντανόστιμη εκδήλωση που πραγματοποίησαν οι τοπικοί σύλλογοι.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτόγνωρο κύμα ψύχους τον χειμώνα στην Ευρώπη, με πολλά χιόνια και στην Ελλάδα. Τι είναι η «πολική δίνη» που θα σαρώσει και τα πεδινά και τι...

Featured

Συγκλονιστικές εικόνες που κατέγραψαν οι φωτορεπόρτερ του Ερυθρού Σταυρού, από τους προσφυγικούς καταυλισμούς στη Λαμία, τη Μακρακώμη, τον Δομοκό

Featured

Ο αστυνομικός τηλεφώνησε με απόκρυψη και προσποιήθηκε μια φανταστική γυναίκα. «Με λένε Μαρία», είπε. «Προσπαθούμε εδώ και χρόνια με τον σύζυγό μου να αποκτήσουμε...

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.