0
ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Εσωκομματικούς «τριγμούς» προκάλεσε η πρωτοφανής πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη να καθιερωθούν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία. Αποτέλεσμα ήταν η υπεύθυνη Τύπου του κόμματος, Ράνια Σβίγγου να «αδειάσει» τον βουλευτή με ένα twit, λέγοντας: «Η διασφάλιση του δημόσιου- δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης αποτελεί βασική δέσμευση της Αριστεράς. Προχωράμε σε περισσότερο καλύτερο δημόσιο σχολείο».

Σημειώνεται ότι με άρθρο του στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στην «Αυγή», ο βουλευτής ζήτησε να καθιερωθούν δίδακτρα ύψους 600 ευρώ κατ’ έτος στα σχολεία, δηλαδή στα 60 ευρώ ανά μήνα. Σύμφωνα με όσα πρότεινε ο κ. Τριανταφυλλίδης τα δίδακτρα θα δοθούν από τους συλλόγους γονέων και θα διατεθούν για τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων ώστε οι μαθητές να διδάσκονται όσα χρειάζονται εντός του σχολείου και να μην καταφεύγουν στα φροντιστήρια.

«Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη – άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο» ανέφερε ο βουλευτής, προσθέτοντας πως περί τα 6.000 ευρώ το χρόνο θα δίνονται σε δύο καθηγητές που θα αναλάβουν την υλοποίηση της διεύρυνσης των ωρολογίων προγραμμάτων του σχολείου στις 40 διδακτικές ώρες και τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ θα αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.

«Κεντρικός στόχος», κατέληξε ο βουλευτής, «είναι οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες».

 

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Δήμητρα Γιωτίδου

Εκρήξεις και πυροβολισμοί στο κέντρο της Τζακάρτας

Previous article

Πέντε νεκροί και 39 τραυματίες σε επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like