“Δεν σας φτάνει ο Τριαντάφυλλος”;

Lamianow.gr
Lamianow.gr 4 comments
3 Min Read
202109231114145280

Η ματαίωση το “4ου Lamia Music Fest” που θα γινόταν στις εγκαταστάσεις της ΠΕΛ ανοίγει μία μεγάλη συζήτηση.

Ποιος είναι δηλαδή ο σχεδιασμός της αυτοδιοίκησης για τον τουρισμό τον πολιτισμό και την εξωστρέφεια της πόλης μας αλλά και το πώς διατίθενται τα κονδύλια που είναι διαθέσιμα για το σκοπό αυτό.

Τη φετινή χρονιά ο δήμος Λαμιέων ξόδεψε ένα τεράστιο ποσό για το Ράλλυ Ακρόπολις. Με αμφιλεγόμενα κέρδη για την περιοχή και χωρίς ασφαλώς και  να είναι διασφαλισμένη η συνέχεια του.

Γράφει ο Πάνος Κατσώνης

 Δεν λέω, παγκόσμιος θεσμός το Ράλι Ακρόπολις αλλά πρόκειται και για εθνική υπόθεση για την οποία θα έπρεπε να πληρώνει κυρίως η ελληνική κυβέρνηση. Και ναι να συμμετέχει και η αυτοδιοίκηση αλλά στο βαθμό που μπορεί. Και βέβαια στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδιασμού. Που από ότι φαίνεται δεν υπάρχει. Και για να μην παρεξηγηθούμε, το πρότζεκτ Ράλι Ακρόπολις είναι τεράστιο για την περιοχή και θα πρέπει να διασφαλιστεί απαραιτήτως η παραμονή του εδώ. Χωρίς κανένα περαιτέρω σχόλιο. Η Λαμία και η Στερεά Ελλάδα το έχουν ανάγκη απλά πρέπει να το δούμε υπό ένα άλλο πρίσμα…

Για να μη θυμηθώ τα Θερμοπύλεια που πέρασαν χωρίς σχεδόν κανένας να αντιληφθεί τη διοργάνωση τους.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι μάλλον δεν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός αλλά όλα γίνονται στο πόδι και με βάση τις επικοινωνιακές υποχρεώσεις.

Είναι προφανές ότι ιδιαίτερα σήμερα που οι πόροι είναι περιορισμένοι είναι απαραίτητο να υπάρξει εκείνος ο σχεδιασμός που θα διευκολύνει την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους. Διαβάζοντας κανείς τις προεκλογικές εξαγγελίες του σημερινού δημάρχου θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν αρκετά σχέδια τα οποία δυστυχώς έμειναν στο χαρτί. Και η κατανομή των διατιθέμενων πόρων εξακολουθεί να γίνεται χωρίς σχέδιο χωρίς κριτήρια και ανάλογα με το τι πιθανά βολεύει εκλογικά.

Αντιλαμβάνεστε ότι αφού δεν υπάρχει η οποιαδήποτε στόχευση το παραγόμενο αποτέλεσμα είναι σχεδόν μηδενικό. Και αυτό είναι που κάποτε πρέπει να αλλάξει. 

Είναι καιρός, με επικεφαλής τη δημοτική αρχή να κινητοποιηθούν όλες εκείνες οι δυνάμεις του τόπου που έχουν όραμα και όρεξη και να σχεδιαστεί οδικός χάρτης των ενεργειών που είναι ικανός να ανατάξει το πολιτιστικό απόθεμα της πόλης μας και να φέρει ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα..

Μέχρι τότε απλά θα συνεχίζουμε να σπάμε τα ρολόγια που λέει και ο Τριαντάφυλλος.

Καλημέρα

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
4 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.