Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια μπαχαρικών

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
2 Min Read

Υλικά

  • 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (ή μαργαρίνη)
  • 2/3 κούπας ζάχαρη κρυσταλική, περίπου 140γρ (ή ξανθή ή σκούρα)
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι (ή σιρόπι από γλυκά κουταλιού χωρίς γλυκόζη ή μελάσσα ή πετιμέζι σταφυλιού)
  • 1/2 κουταλιά γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού (ή λεμονιού ή μανταρινιού)
  • 1 κουταλιά γλυκού καφέ στιγμής σε 1/2 κούπα νερό (ή γάλα)
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά γλυκού μπαχαρικά (διαλέξτε : άσπρο, μαύρο ή κόκκινο πιπέρι, γαρύφαλλο, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, κάρδαμο, γλυκάνισο)
  • 1/2 κουταλιά γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • 3 κούπες και 2 κουταλιές σούπας αλεύρι μαλακό (περίπου 400γρ)
  • 1/2 κουταλιά γλυκού σόδα μαγειρικής

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά να αφρατέψει το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, το μέλι και το ξύσμα, τουλάχιστον 6 λεπτά, στο μίξερ.

Διαλύουμε τον καφέ στιγμής στο νερό και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε στο 1 την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το υγρό.

Ενδιάμεσα, έχουμε ετοιμάσει το μίγμα αλευριού κοσκινίζοντας το αλεύρι, τη σόδα μαγειρικής,  την κανέλα, το αλάτι. Το προσθέτουμε απαλά στο μίγμα βουτύρου. Δεν πρέπει να παραζυμώσουμε.

Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο να σφίξει (τουλάχιστον 1 ώρα). Κόβουμε κομμάτια ζύμης και πλάθουμε κορδόνια πάχους 1 δαχτύλου. Κόβουμε μικρά κομμάτια, σαν νιόκι. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, 180βαθμών για 15λεπτά.

Δεν φουσκώνουν ιδιαίτερα. Τα φυλάμε όταν κρυώσουν τελείως σε γυάλινο βάζο. Μπορούμε να τα αχνίσουμε ή να τα επικαλύψουμε με σοκολάτα.
πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *