Στις οδηγίες, ο σεφ Αλμπέρτο Σιμιλλίδης:
Γαριδομακαρονάδα με κοφτό μακαρόνι, ψητά ντοματίνια & αμύγδαλα (+ φέτα προαιρετικά)
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
8 μεγάλες γαρίδες
500 γρ. κοφτό μακαρόνι
1/2 κούπα ντομάτα τριμμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φινόκιο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 σφηνάκι ούζο
60 γρ. σπασμένα αμύγδαλα
Αλάτι
Πιπέρι
5-6 φύλλα φρέσκος βασιλικός
Τριμμένο τυρί για γαρνίρισμα
Ηλιέλαιο για το σοτάρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τώρα που έχεις συγκεντρώσει τα συστατικά σου, θα βράσεις το μακαρονάκι και θα το σουρώσεις. Στη συνέχεια θα ζεστάνεις σε ένα τηγάνι το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και θα σοτάρεις τις γαρίδες (εάν είναι υγρές, σκούπισέ τις πριν τις ρίξεις στο τηγάνι).
Προσθέτεις το φινόκιο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια τα σβήνεις με ούζο. Είναι η ώρα για το μακαρονάκι, την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τον φρέσκο βασιλικό.
(Εάν δεν έχεις τελειοποιήσει την παρακάτω τεχνική ή δεν την έχεις αποπειραθεί καν, μπορεί να ανακατέψεις τα υλικά με κουτάλα όπως κάνουμε οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί).
Θα γαρνίρεις με τριμμένο τυρί της επιλογής σου (άκουσέ με και βάλε παρμεζάνα) και σπασμένα αμύγδαλα.
oneman