0

Ξεκίνησε σταδιακά από το πρωί της Δευτέρας η άρση των μέτρων περιορισμού λόγω κορωνοϊού και οι εκκλησίες άνοιξαν για ατομική λατρεία των πιστών.

Ωστόσο, οι λειτουργίες θα συνεχίσουν να τελούνται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι την Κυριακή 17 Μαΐου, οπότε και οι πιστοί θα μπορούν να παραστούν και πάλι στη Θεία Λειτουργία και σε άλλες ακολουθίες.

Με την έξοδο από την καραντίνα, πιστοί βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας σε εκκλησίες για να προσευχηθούν, να ανάψουν ένα κερί και να προσκυνήσουν τις εικόνες. Αρκετοί ήταν όμως αυτοί που δεν τις ασπάζονταν, αλλά προσέγγιζαν απλώς σκύβοντας ενώπιόν τους σε ένδειξη σεβασμού.

Δείτε το βίντεο εδώ

Ανοιχτές οι εκκλησίες για τους προσκυνητές μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Πώς γίνεται η προσέλευση στις εκκλησίες

Τηρώντας μέτρα ατομικής προστασίας, οι πιστοί το πρώτο πράγμα που συναντούν στην είσοδο των εκκλησιών είναι το αντισηπτικό. Συστήνεται η χρήση μάσκας και να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις εντός των ναών και κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος μπροστά στις εικόνες. Επιτρέπεται η παρουσία ενός ατόμου ανά 10 τετραγωνικά (και με ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους)

Μάσκες πρέπει να φορούν και οι νεωκόροι των ναών ανταλλάσσοντας ευχές με όσους προσέρχονται για ατομική προσευχή. Σε κάποιους ναούς μάλιστα έχει αλλάξει και η εσωτερική διαμόρφωση του χώρου με την αφαίρεση καθισμάτων ώστε να επιτυγχάνεται η προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ τους για όσους πιστούς θελήσουν να καθίσουν.

Από τις 17 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται λειτουργίες παρουσία πιστών και τα μυστήρια που είχαν αναβληθεί λόγω της νόσου Covid-19. Και τότε αναμένεται να εφαρμόζεται το ισχύον πλαίσιο: Ένα άτομο ανά 10 τ.μ. και να μη βρίσκονται μέσα στην εκκλησία πάνω από 50 άτομα, ακόμη κι αν η επιφάνεια του ναού ξεπερνά τα 500 τετραγωνικά μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρχουν εξειδικευμένες οδηγίες που θα εκδώσει η νέα διαρκής Ιερά Σύνοδος στις 12 Μαΐου.

Ανοιχτές οι εκκλησίες για τους προσκυνητές μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Νewsroom

Έρευνα «δείχνει» πότε τελειώνει η πανδημία στην Ελλάδα

Previous article

Ανώγεια: Αυτό φέρεται να είναι το όπλο που παρέδωσε στην αστυνομία η οικογένεια Ξυλούρη

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like

More in ΕΛΛΑΔΑ