ΑΠΙΘΑΝΗ εικόνα! Σμήνος από ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ «αγκαλιάζονται» για να προστατευτούν από το κρύο στη Λέσβο

DESK
ΑπόDESK
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...

Κόβουν την ανάσα οι φωτογραφίες από τα 1.000 περίπου φλαμίνγκο που ζουν στον υδροβιότοπο της Καλλονής στη Λέσβο και τα οποία προσπαθούν να προστατευτούν από το πολικό ψύχος.

fl1 5 1484039959

Ο φωτογραφικός φακός τα δείχνει, μαζεμένα το ένα κοντά στο άλλο και κουλουριασμένα σαν να αγκαλιάζονται για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το κρύο.

«Ο χιονιάς είναι μια δύσκολη δοκιμασία για τα πουλιά που προφανώς προσπαθούν να προφυλαχθούν, πέρα από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα όπως η λήψη τροφής» ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η περιβαλλοντολόγος Ελένη Γαληνού.

fla2 1 1484039956

Σημειώνεται ότι οι παράκτιες περιοχές περιμετρικά του Κόλπου Καλλονής αποτελούν ένα ενιαίο οικολογικό σύστημα που χρησιμεύουν ως καταφύγιο και τόπος αναπαραγωγής πολυάριθμων σπάνιων και προστατευόμενων ειδών πουλιών.

flqa3 1484039956

Η περιοχή φιλοξενεί 252 είδη πτηνών εκ των οποίων 87 είναι προστατευόμενα είδη. Σημαντικότερο όμως είναι ότι 101 είδη πουλιών φωλιάζουν, αριθμός που κρίνεται ιδιαίτερα αξιόλογος, ενώ 66 είδη είναι μεταναστευτικά.

STAR.GR

Share This Article
ΑπόDESK
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *