«Αντάρτικο» από δασκάλους και καθηγητές για τους μέντορες στα σχολεία – Γιατί διαφωνούν

Lamianow.gr
Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read
hgjgjgh

Η ΔΟΕ καλεί τα μέλη της να προχωρήσουν σε απεργία-αποχή, ώστε να μην υλοποιηθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο, ενώ η ΟΛΜΕ ζητά από τις ΕΛΜΕ “να παρεμβαίνουν άμεσα σε όσες περιπτώσεις υπάρξουν υποχρεωτικοί ορισμοί συναδέλφων”

Την αντίθεσή τους στον τρόπο εφαρμογής του μέτρου των ενδοσχολικών συντονιστών και μεντόρων στα σχολεία, εκφράζουν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ σε ανακοινώσεις τους.

Οι Ομοσπονδίες υποστηρίζουν ότι από τη μεταρρύθμιση απουσιάζει «η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ο σχεδιασμός του προγράμματος, η παραγωγή του κατάλληλου επιμορφωτικού και υποστηρικτικού υλικού, η διασφάλιση κινήτρων – προϋποθέσεων για την ανάληψη του ρόλου από έμπειρους/ες εκπαιδευτικούς αλλά και ο απαραίτητος διάλογος».

Γιατί διαφωνούν

Επίσης, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ επικαλείται αντίστοιχους θεσμούς που υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ξεχνά όμως ότι στις χώρες, που υλοποιούνται αντίστοιχοι θεσμοί, οι εκπαιδευτικοί είναι απαλλαγμένοι από γραφειοκρατικό φόρτο καθώς τα σχολεία είναι στελεχωμένα με προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης και ότι οι εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν τέτοιους ρόλους αμείβονται είτε με επιμίσθιο, είτε με μείωση διδακτικού ωραρίου είτε και με τα δύο».

Στον αντίποδα, προσθέτουν, «έχουν αυξηθεί οι μαθητές/τριες στις τάξεις, τα σχολικά κτήρια είναι από ασυντήρητα έως ακατάλληλα, οι εκπαιδευτικοί μισθολογικά εξαντλημένοι/ες και επαγγελματικά εξουθενωμένοι/ες», ενώ «προσπαθούν να ανταποκριθούν στον συνεχώς αυξανόμενο γραφειοκρατικό φόρτο, με αντίκτυπο στον παιδαγωγικό τους ρόλο».

Όσο αφορά τους εκπαιδευτικούς ομίλους, υποστηρίζουν, ότι «μόνο ως καινοτομία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από τις σχολικές δραστηριότητες (πολιτιστικά προγράμματα, περιβαλλοντικά προγράμματα, προγράμματα αγωγής υγείας κλπ) που οι εκπαιδευτικοί αναλάμβαναν εδώ και χρόνια».

Η ΔΟΕ καλεί τα μέλη της να προχωρήσουν σε απεργία-αποχή, ώστε να μην υλοποιηθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο, ενώ η ΟΛΜΕ ζητά από τις ΕΛΜΕ «να παρεμβαίνουν άμεσα σε όσες περιπτώσεις υπάρξουν υποχρεωτικοί ορισμοί συναδέλφων».

in.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *