«Αναψαν τα αίματα» στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – «Σόου» Πολάκη που αποκάλεσε «ηλίθιο» τον Μαρκόπουλο

LamiaNow News
LamiaNow News Add a Comment
4 Min Read

«Αναψαν τα αίματα» στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πρώην Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη για τις παρακολουθήσεις. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης αποκάλεσε «ηλίθιο» βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτική αλητεία και γελοιότητα». Την ίδια στιγμή οι επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος ενημέρωσαν πως μένουν στο εξωτερικό και κωλύονται να προσέλθουν στην Επιτροπή ενώ ο Ταλ Ντίλιαν δεν κατέστει δυνατό να εντοπιστεί.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας (28/11) που κατέθεσε ο κ. Δημητριάδης χρειάστηκε η παρέμβαση του προέδρου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 όλα ξεκίνησαν όταν ο Δημήτρης Μαρκόπουλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διαρροές στους δημοσιογράφος, κάτι που προκάλεσε την «έκρηξη» του Παύλου Πολάκη:

Στην Επιτροπή κατέθεσε ο κ. Δημητριάδης ο οποίος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις πλην αυτών που είχαν να κάνουν με τις νόμιμες επισυνδέσεις, επικαλούμενος το απόρρητο. «Δεν γνωρίζω ούτε τον Μπίτζιο, ούτε τον Ντίλιαν, δεν είχα ποτέ συναντήσεις για το Predator. Η κυβέρνηση δεν το έχει ποτέ προμηθευτεί, καμία κρατική υπηρεσία δεν λειτουργεί κακόβουλα λογισμικά», ανέφερε. Οι εξηγήσεις του κ. Δημητριάδη δεν έπεισαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

  • Γρηγόρης Δημητριάδης: Δεν γνωρίζω κανέναν από το ΚΕΤΥΑΚ (Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας)
  • Παύλος Πολάκης: Οταν εγώ είχα την ευθύνη του ΕΟΠΥΥ και ενέκρινα τον κανονισμό παροχών του ήξερα που κλ… το μπαρμπούνι στον ΕΟΠΥΥ. Εσύ δεν ξέρεις τίποτα και κανέναν από το ΚΕΤΥΑΚ;

ΝΔ: Ο Δημητριάδης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις παρά τις κραυγές της αντιπολίτευσης

Αξίζει να σημειωθεί πως πηγές από τη Νέα Δημοκρατία αναφέρουν πως οι προσπάθειες δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης για την υπόθεση των υποκλοπών, έπεσαν στο κενό. «Ο πρώην Γεν. Γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Γρηγόρης Δημητριάδης όχι μόνο προσήλθε παρά τις αντίθετες κραυγές της αντιπολίτευσης, αλλά απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του ετέθησαν, χωρίς να επικαλεστεί το απόρρητο όπως ορισμένοι προεξοφλούσαν. Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν έκανε δουλειές και επιχειρηματικά ραντεβού με τους κ.κ. Λαβράνο, Μπίτζιο και πως δεν γνώριζε τον κ. Ντίλιαν. Επίσης, τόνισε ότι δεν επισκέφθηκε ποτέ το ΚΕΤΥΑΚ, δεν γνωρίζει καμία ομάδα από αυτό, ούτε πρόσωπα και ότι η συνεργασία του ήταν με τον διοικητή της ΕΥΠ και Κοντολέοντα και ελάχιστα ως καθόλου με άλλα πρόσωπα.

Αποσαφήνισε ότι δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με κακόβουλα λογισμικά και πως με την κυβέρνηση της ΝΔ δεν υπήρξε ποτέ αγορά, προμήθεια χρήση τέτοιων λογισμικών από κρατικές υπηρεσίες. Δεν επιβεβαίωσε επίσης, επιχειρηματικές συναντήσεις και ραντεβού στην Κύπρο με τον κ. Λαβράνο και ξεκαθάρισε με κάθε τρόπο πως ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα για τη νόμιμη επισύνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Σε ερώτηση για τον βαθμό καθημερινής του εμπλοκής στα θέματα της ΕΥΠ υπογράμμισε πως ήταν η απολύτως αναγκαία εκ της θέσεως του. Σημείωσε ότι τα κακόβουλα λογισμικά είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που απασχολεί και την Κομισιόν. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει και δεν έχει σχέση με τις εταιρίες Krikel και Intellexa, θυμίζοντας ότι η πρώτη ήρθε στην Ελλάδα επί υπουργίας του κ. Τόσκα με τον οποίο υπέγραψε και τη σχετική σύμβαση.

Και από τη σημερινή ακρόαση του κ. Δημητριάδη κατέστη σαφές, όπως αναγνώρισε ενώπιον της Επιτροπής και μέρος της αντιπολίτευσης, ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως διασύνδεση ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και το κακόβουλο λογισμικό Predator. Τέλος, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή, η αποστολή ερωτήσεων προς τους κ.κ. Λαβράνο, Μπίτζιο και Ντίλιαν προκειμένου να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής».

reader.gr

Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *