Αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης / Κατατέθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

Με την κυβέρνηση να μετρά πλέον περισσότερους από 151 βουλευτές για την κύρωση από το ελληνικό Κοινοβούλιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή η Συμφωνία προκειμένου να αρχίσει από τη Δευτέρα η συζήτησή της στην αρμόδια Επιτροπή κι έως το τέλος της εβδομάδας να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.φ

Συντακτική Ομάδα LamiaNow
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...
1 Min Read

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add LamiaNow.gr on Google

Το σχέδιο νόμου, κατατέθηκε νωρίτερα από την ημέρα που είχε προγραμματιστεί (σ.σ για τη Δευτέρα) μία ημέρα, μάλιστα  πριν τη διεξαγωγή του μεγάλου συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόθεση του προέδρου της Βουλής είναι η διαδικασία να προχωρήσει άνετα και όχι με τη στενή ερμηνεία του κανονισμού της βουλής, αναφορικά με την κύρωση των συμβάσεων.

Για τον λόγο αυτόν, οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θα συζητούν στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα στις 12.00. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο νόμου εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών, στις 17:00 της Δευτέρας και να ψηφίζεται μέχρι την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Το σχέδιο νόμου κατατέθηκε με τίτλο «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών».

Διαβάστε την αιτιολογική έκθεση και το σχέδιο νόμου.

[embeddoc url=”https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2019/01/aitiologiki-1.pdf” download=”all”]

[embeddoc url=”https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2019/01/sxedio.pdf” download=”all”]

5 Σχόλια
  • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 27 ΕΤΩΝ!!!!ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΟΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

  • Χαριλαε δε νομίζω οτι για την Ελλάδα υπάρχει καποιο πρόβλημα για να λυθεί… μάλλον θα δημιουργηθεί. Μελετησε λιγο ιστορία για τα εδάφη της Μακεδονίας πριν γραψεις οτι σου κατέβει.

  • ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!
    ΑΝ ΑΦΗΝΑΝ[Σαμαρας κλπ.] ΤΟΝ ΚΩΝ/ΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΛΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1993!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Share This Article
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.