Ο Ανδρουλάκης ανοίγει την πόρτα της Χαριλάου Τρικούπη – Οι τέσσερις «μεταγραφές» και το ναυάγιο

DESK
ΑπόDESK
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...

Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν αντιληφθεί ότι η διαδρομή προς την κορυφή δεν είναι πλέον ένας στόχος που μπορεί να υπηρετηθεί μόνο με συνθήματα και κομματική αισιοδοξία. Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται επειγόντως πολιτικό οξυγόνο, νέα πρόσωπα και, κυρίως, την αίσθηση ότι κάτι κινείται.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, άλλωστε, δεν έχει πολλά να χάσει. Αντιθέτως, καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να ξαναβάλει μπροστά τη μηχανή ενός κόμματος που αναζητεί εδώ και καιρό το πολυπόθητο restart. Από τη στιγμή που το τρένο της άμεσης διεκδίκησης της πρώτης θέσης έχει απομακρυνθεί, ο νέος σχεδιασμός είναι πιο ρεαλιστικός: ενίσχυση των ποσοστών, ανασύνταξη δυνάμεων και προετοιμασία για την πολιτική αναμέτρηση με την ΕΛ.ΑΣ. και τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει έναν μεγάλο κύκλο επαφών. Στη λίστα του βρίσκονται πρόσωπα από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, πρώην βουλευτές, ανεξάρτητοι και στελέχη που αναζητούν τον επόμενο σταθμό τους. Με ορισμένους οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει, άλλοι εξακολουθούν να κρατούν αποστάσεις, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν ήδη πάρει την απόφασή τους.

Η στήλη «Πληροφοριοδότης» του dnews.gr αποκαλύπτει τέσσερα ονόματα που φέρονται να βρίσκονται ένα βήμα πριν από την είσοδό τους στο ΠΑΣΟΚ: τον Μιχάλη Χουρδάκη, τον Ευάγγελο Αποστολάκη, την Ολυμπία Τελιγιορίδου και τη Νίνα Κασιμάτη.

Πιο κοντά από όλους στη Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζεται ο Μιχάλης Χουρδάκης. Εξελέγη βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης με την Πλεύση Ελευθερίας, διαγράφηκε από το κόμμα και συνέχισε ως ανεξάρτητος, εκπροσωπώντας μάλιστα τους ανεξάρτητους βουλευτές στο προεδρείο της Βουλής. Στη συνέχεια προσχώρησε στο Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη, όπου ανέλαβε καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου. Τον περασμένο Ιούνιο αποχώρησε και από εκεί και, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο επόμενος πολιτικός του προορισμός θα είναι το ΠΑΣΟΚ.

Στο πράσινο στρατόπεδο αναμένεται να περάσει και ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Οι σχετικές συζητήσεις φαίνεται πως έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι η συμφωνία βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της.

Την ίδια ώρα, επιβεβαιώνεται το πολιτικό φλερτ με την Ολυμπία Τελιγιορίδου. Η πρώην βουλευτής και υπουργός βρίσκεται εδώ και καιρό στο ραντάρ της Χαριλάου Τρικούπη, με τις επαφές των δύο πλευρών να έχουν πλέον αποκτήσει πιο συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Περισσότερο σύνθετη είναι η περίπτωση της Νίνας Κασιμάτη. Η προσχώρησή της στο ΠΑΣΟΚ θεωρείται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, βέβαιη, ωστόσο προηγείται ένα απαραίτητο πολιτικό βήμα: η ανεξαρτητοποίησή της.

Δεν φαίνεται, πάντως, να έχουν όλες οι επαφές την ίδια κατάληξη. Η περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία είχε επίσης ακουστεί για πιθανή μετακίνηση προς το ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζεται προς το παρόν να απομακρύνεται.

Το βέβαιο είναι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχειρεί να αλλάξει την εικόνα του κόμματος μέσω προσώπων που μπορούν να δημιουργήσουν πολιτικό θόρυβο και να διευρύνουν την εκλογική του επιρροή. Το κατά πόσο οι συγκεκριμένες «μεταγραφές» θα φέρουν πράγματι αέρα ανανέωσης ή θα προκαλέσουν νέες εσωκομματικές συζητήσεις, θα φανεί στην πράξη.

Share This Article
ΑπόDESK
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *