Lamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    simoria | Lamianow.gr
    Συμμορία έφερνε παιδιά από το εξωτερικό και τα έβαζε να πουλάνε λαθραία τσιγάρα – Ζούσαν σε υπόγεια, όποιος αντιδρούσε έτρωγε ξύλο
    lakonia | Lamianow.gr
    Κακοκαιρία Byron: Δραματικές ώρες στη Λακωνία – Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της (EIKONEΣ, ΒΙΝΤΕΟ)
    jjjg 1 | Lamianow.gr
    Πλημμύρισε αίθουσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Φοιτητές προσπαθούν να σταματήσουν τα νερά, δείτε βίντεο
    fotis | Lamianow.gr
    Οδύνη και λευκά τριαντάφυλλα στην κηδεία του 24χρονου Σωτήρη που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα, συντετριμμένη η μητέρα του
    trakter 4 | Lamianow.gr
    Στα μπλόκα στον Ε65 οι αγρότες της Καρδίτσας, τρακτέρ έφτασαν στη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης στον δρόμο προς το «Μακεδονία»
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    4928839 scaled 1 | Lamianow.gr
    Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε – Η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ
    real | Lamianow.gr
    Ρεάλ Μαδρίτης: Καταθέτει στη FIFA φάκελο διαμαρτυρίας για τη διαιτησία της… προηγούμενης εικοσαετίας
    6751441 | Lamianow.gr
    «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί στενά τον Μουζακίτη, ετοιμάζει πρόταση 28 εκατ. ευρώ η Ρεάλ» γράφει η Daily Mail
    6758309 231021 | Lamianow.gr
    «Πάρτι» Γιόβιτς στην πράσινη… παιδική άμυνα 2-3 η ΑΕΚ στη Λεωφόρο
    6758077 221213 | Lamianow.gr
    Τεράστιο «διπλό» με ανατροπή και 10 παίκτες ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Τα νέα μέτρα στήριξης και τα επιδόματα

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Τα νέα μέτρα στήριξης και τα επιδόματα

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Μαρ 18, 2020 @ 20:29
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
5 Min Read
SHARE

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει και υποστηρίζει έμπρακτα τα μέλη του σχετικά με τις επιπτώσεις των επιχειρήσεων από τις συνέπειες του κορωνοϊού»

-Advertisement-
fitcare

Ακολουθεί τοποθέτηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθ. Κυρίτση.

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη 18 Μαρτίου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου η δεύτερη δέσμη μέτρων αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού από τον συντοπίτη μας Υπουργό Οικονομίας κ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη και τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση.

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

Συνολικά, προβλέπονται 2 δισ. ευρώ παροχών και επιπλέον 1,8 δισ. χρηματοδοτήσεων.

ΟΧΙ στην Μαυρομαντήλα από το ΕΒΕ Φθιώτιδας -ΦΩΤΟΕπιθυμώ να επισημάνω πως όλα τα μέτρα συνδέονται με διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Σταχυολογώντας τα πιο σημαντικά, σας αναφέρω:

1ον: Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που πλήττονται, για το διάστημα 15 Μαρτίου έως 30 Απριλίου, θα δοθεί στις αρχές Απριλίου ενίσχυση ύψους 800 €.

2ον: Ανακοινώθηκαν αναστολές φόρων και εισφορών επιχειρήσεων.

Τα μέτρα είναι οριζόντια, καθώς αφορούν όλες τις επιχειρήσεις συγκεκριμένων Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας , είτε αυτές μένουν ανοικτές, είτε λειτουργεί μέρος της δραστηριότητάς τους, είτε κλείνουν με κρατική εντολή, είτε κλείνουν με δική τους πρωτοβουλία. Τα μέτρα αφορούν όλες, αυστηρά όμως, τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται δραστικά λόγω της εμφάνισης & διάδοσης του κορωνοϊού. Για όλες τις επιχειρήσεις των εν λόγω κλάδων αναστέλλονται για 4 μήνες, δηλαδή έως 31 Ιουλίου για τις οφειλές Μαρτίου, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις συγκεκριμένες πληρωμές.

3ον : Εργαζόμενοι.

Όλοι οι εργαζόμενοι για τους οποίους αναστέλλεται προσωρινά η σύμβαση εργασίας τους, λόγω αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης με κρατική εντολή, θα λάβουν αποζημίωση στις αρχές Απριλίου, από τον κρατικό προϋπολογισμό, ύψους 800 ευρώ.

4ον: Παρέμβαση στην αγορά ακινήτων, σε μία λογική διαμοιρασμού του βάρους αυτής της δύσκολης κατάστασης (που ήταν και πρόταση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας).

Συγκεκριμένα, για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού, θα προβλεφθεί νομοθετικά, ότι θα καταβάλλουν το 60% του μισθώματος του επαγγελματικού ακινήτου, σε περίπτωση που το νοικιάζουν, για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Το πλαίσιο χορήγησης των παραπάνω μέτρων θα εξειδικευτεί τις επόμενες ημέρες. Εκφράζοντας την επιφύλαξη της εξειδίκευσης των μέτρων θεωρώ ότι, η Κεντρική Διοίκηση έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και σαφώς κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Εμείς ως Επιμελητήριο Φθιώτιδας, από την 1η στιγμή με σχετική μας επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, τοποθετηθήκαμε και προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα για τους συναδέλφους μας αναδεικνύοντας τα μείζονα ζητήματα που προκύπτουν από την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση.

Σημειώνω ότι, στο πλαίσιο υιοθέτησης προληπτικών μέτρων, έχουμε αναστείλει την εξυπηρέτηση των μελών μας με φυσική παρουσία έως 27 Μαρτίου μέχρι νεωτέρας. Καλούμε τα μέλη μας να αξιοποιούν τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του Επιμελητηρίου μας που είναι στη διάθεσή τους και να προτιμούν την τηλεφωνική ή και ηλεκτρονική εξυπηρέτησή τους.

Επίσης, έχουμε ήδη αναστείλει τη διαδικασία πληρωμών & οφειλών από τις επιχειρήσεις – μέλη μας προς το Επιμελητήριο μας για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Καλώ όλους τους συναδέλφους και τους ενδιαφερόμενους να επισκέπτονται το δικτυακό κόμβο μας ώστε να ενημερώνονται για τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα, όπου έχει δημιουργηθεί ειδικό πεδίο για την έγκυρη πληροφόρηση τους. Επιπλέον, η σελίδα μας στο facebook ανανεώνεται συνεχώς με σχετικές αναρτήσεις και συνεχή ροή ενημέρωσης.

Μπορείτε ακόμη, να λαμβάνεται εξειδικευμένη πληροφόρηση για θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της αγοράς, επικοινωνώντας με την τηλεφωνική γραμμή 1520 της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή που λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Περαιτέρω κόμβοι πληροφόρησης είναι, η ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας civilprotection.gr καθώς και αυτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων mindev.gov.gr

Ολοκληρώνοντας, στη διεύθυνση e-mail:epimelitirio.info@gmail.com μπορείτε να στέλνετε τα ερωτήματά σας & τυχόν απορίες προκειμένου να συγκεντρωθούν τα αιτήματα και να προωθηθούν στους αρμόδιους φορείς προς διευκρίνιση.

Είναι κοινωνικό μας καθήκον να υποβοηθήσουμε το έργο της Πολιτείας & να εφαρμόσουμε πιστά τις οδηγίες ώστε να περιορίσουμε το μέγεθος διασποράς του κορωνοϊού».

#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ#

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΜΗΤΡΑΚΟΣ

TAGGED:ΑΞΙΖΕΙΤΟΠΙΚΑ ΙΟΣ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article pireos litoxoro | Lamianow.gr Σπερχειάδα: Πρόβλημα με την λειτουργία του τραπεζικού κατάστηματος!
Next Article κινηση1 26 | Lamianow.gr Ο κορονοϊός διαλύει την οικονομία! Πτώσεις στους τζίρους, ελλείψεις και πολλές απολύσεις
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
14°C
Lamia
overcast clouds
14° _ 12°
91%
2 km/h
Πα
14 °C
Σα
14 °C
Κυ
15 °C
Δε
15 °C
Τρ
15 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

pp out maketa | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος Λαμιέων “χτύπησε το καμπανάκι” για αξιοκρατία και ισονομία – Καταχειροκροτήθηκε σε συνέδριο του ΟΤΑ στα Γιάννενα (Vid)

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ ΛΑΜΙΑ
agrotis | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι αγρότες στη Θήβα έκλεισαν την εθνική Αθηνών – Λαμίας – Ενισχύεται το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια Θεσσαλονίκης, θέλουν να φτάσουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

roditsa | Lamianow.gr
TOP STORIESΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαμία: Διακοπή κυκλοφορίας στον Ξηριά στη Ροδίτσα – Κλειστός και ο κόμβος της Οινόης στο ρεύμα προς Λαμία

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης