Κοροναϊός: Επιβεβαιώθηκε δέκατο κρούσμα στην Ελλάδα

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (05/03), από το υπουργείο Υγείας, το δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα μας.

Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος (σύζυγός του), μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Αμαλιάδα που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου και είναι το ένατο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα μας, παραμένει σε σοβαρή αλλά ελεγχόμενη κατάσταση, χωρίς να είναι διασωληνωμένος. Σε εξετάσεις υποβλήθηκε και κόρη του, οι οποίες βγήκαν αρνητικές.

Ο 66χρονος βρισκόταν σε εκδρομή στο εξωτερικό (Ισραήλ και Αίγυπτο, χώρες όπου έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένα κρούσματα) και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του κοροναϊού την Κυριακή (01/03). Αρχικά προσήλθε στο νοσοκομεία Αμαλιάδας απ’ όπου και παραπέμφθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία από το απόγευμα της Δευτέρας.

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές και τους γιατρούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν κληθεί να εξεταστούν αρκετοί από τους συνταξιδιώτες του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κολλήσει και αυτοί.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Ανακοινώνεται το δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνίδα, στενή επαφή του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο. Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό».

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *