Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Λαβρόφ και ο Τσαβούσογλου συζήτησαν τις προετοιμασίες για την επικείμενη συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν.
Οι διαφωνίες ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία για το Συριακό κινήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε υψηλούς τόνους, ενώ Άγκυρα και Δαμασκός βρίσκονται σε συνεχή πόλεμο. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου συμφώνησαν, ωστόσο, ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί μια «θετική ατμόσφαιρα» ώστε να βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο χωρών.
«Οι υπουργοί τάχθηκαν υπέρ της υιοθέτησης μέτρων για τη δημιουργία μιας ευνοϊκής ατμόσφαιρας που θα διευκολύνει την αποτελεσματικότητα του διαλόγου για την εφαρμογή των συμφωνιών για τη συριακή διευθέτηση και άλλων ζητημάτων στην ατζέντα των ρωσοτουρκικών σχέσεων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ο Λαβρόφ και ο Τσαβούσογλου συζήτησαν επίσης τις προετοιμασίες για την επικείμενη συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν.
Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Interfax, είπε ότι η συνάντηση αυτή θα γίνει στις 5 ή στις 6 Μαρτίου.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.