Ο Τάιλερ ζητά από τον Τραμπ να μην παίζει τα τραγούδια του στις συγκεντρώσεις του

lamianow
3 Min Read

Εντολή για την παύση της χρήσης των τραγουδιών των Aerosmith, τώρα και στο μέλλον, στις πολιτικές συγκεντρώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε ο τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος, Στίβεν Τάιλερ, μέσω επιστολής που απέστειλαν στον Αμερικανό πρόεδρο οι δικηγόροι του.

Το διάσημο κομμάτι «Livin’ on the Edge» των Aerosmith ακούστηκε στην συγκέντρωση του Τραμπ στο Τσάρλεστον, την περασμένη Τρίτη, κάτι που προκάλεσε ξανά την οργή του ρόκερ, ο οποίος είχε δηλώσει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι δεν θέλει τα κομμάτια του να χρησιμοποιούνται για πολιτικούς σκοπούς.

Στην επιστολή των δικηγόρων του Τάιλερ αναφέρεται πως «ο κ. Τραμπ δημιουργεί την εσφαλμένη εντύπωση πως ο πελάτης μας έχει δώσει την συγκατάθεσή του για τη χρήση της μουσικής του, και μάλιστα ότι υποστηρίζει την προεδρία του. Ωστόσο, ο κ. Τραμπ δεν έχει κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα, την εικόνα και τη φωνή του πελάτη μας, χωρίς τη ρητή, γραπτή του άδεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια επιστολή που λαμβάνει ο Τραμπ από τους δικηγόρους του Τάιλερ, αφού το 2015 ο υποψήφιος τότε πρόεδρος είχε την ατυχή έμπνευση να χρησιμοποιήσει το τραγούδι «Dream On» στην προεκλογική του εκστρατεία, κάτι που παραβίαζε τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιστή των Aerosmith. Σε εκείνη την επιστολή των δικηγόρων του Τάιλερ, ο Τραμπ είχε απαντήσει μέσω Twitter, κατηγορώντας εμμέσως τον τραγουδιστή ότι το κάνει για λόγους δημοσιότητας.

«Παρόλο που δεν είμαι υποχρεωμένος νομικά να το κάνω, θα σταματήσω να χρησιμοποιώ το τραγούδι. Έχω ένα καλύτερο να πάρει τη θέση του! Ο Τάιλερ κέρδισε περισσότερη δημοσιότητα από το αίτημα για την παύση χρήσης του τραγουδιού απ’ όση είχε μαζέψει την τελευταία δεκαετία. Μπράβο του», έγραφε το 2015 ο Τραμπ.

Πάντως ο ίδιος ο Τάιλερ έσπευσε να εξηγήσει το σκεπτικό πίσω από τις δύο επιστολές με χθεσινή ανάρτησή του στο Twitter και, σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα δεν είναι προσωπικό: «Το ζήτημα δεν αφορά την κόντρα Ρεπουμπλικανών-Δημοκρατικών. Δεν αφήνω κανέναν να χρησιμοποιεί τα τραγούδια μου χωρίς την άδειά μου. Η μουσική μου είναι για άλλους σκοπούς, όχι για πολιτικές εκστρατείες και συγκεντρώσεις. Η προστασία των δημιουργών είναι κάτι για το οποίο αγωνιζόμουν ακόμα και πριν αναλάβει την εξουσία η παρούσα κυβέρνηση», έγραψε ο ρόκερ.

Πηγή: Protothema.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *