Ποιο τροπικό φρούτο κάνει καλό στην καρδιά και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες;

Δημήτρης Λάιος
By Δημήτρης Λάιος Add a Comment
3 Min Read

Το ζουμερό φρούτο με την ξινή γεύση είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε προκειμένου να είστε υγιείς, καθώς περιέχει βιταμίνες C και Α, φυτικές ίνες, κάλιο, μαγνήσιο, αλλά και το αντιοξειδωτικό λυκοπένιο.

-Advertisement-

Ειδικότερα η βιταμίνη C που περιέχεται στα γκρέιπφρουτ, ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό, μειώνει την διάρκεια του κρυολογήματος, προστατεύει τα κύτταρα από την φθορά και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

Το τροπικό αυτό φρούτο θα σας χαρίσει λαμπερή επιδερμίδα, ενώ παράλληλα μειώνει τα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό και βελτιώνει το μεταβολισμό.  Παράλληλα βοηθά στην καύση του λίπους και των περιττών θερμίδων.

Το γκρέιπφρουτ προλαμβάνει τις πέτρες στα νεφρά, μειώνει τον χοληστερόλη, βοηθά στην πέψη και έχει θετική επίδραση στην λειτουργία της καρδιάς.

- Advertisement -

Τα οφέλη του φρούτου για τον ανθρώπινο οργανισμό

Σωστή καρδιακή λειτουργία: Οι έρευνες έδειξαν πως αν τρώτε ένα γκρέιπφρουτ την ημέρα μειώνετε κατά 15.5 % την κακή χοληστερόλη, κάτι που βοηθά να προλάβετε καρδιακά προβλήματα.

Βοηθά στην πέψη: To γκρέιπφρουτ είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών- διαλυτές και αδιάλυτες. Βοηθά στην χώνεψη, την δυσκοιλιότητα, ενώ ελέγχει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Υγιές δέρμα: To φρούτο αυτό είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.  Αν το εφαρμόσετε τοπικά στο δέρμα, έχει ιδιότητες κατά της γήρανσης, ενώ παράλληλα τροφοδοτεί το δέρμα με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

=Advertisement=

Εχει αντικαρκινικές ιδιότητες: Η βιταμίνη C που περιέχει, λέγεται πως βοηθά στην πρόληψη της νόσου. Παίζει πρωταρχικό ρόλο στην δημιουργία του κολλαγόνου το οποίο είναι σημαντικό για την καταπολέμηση του καρκίνου, ενώ παράλληλα καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες.

-Advertisement-

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Bοηθά στην πρόληψη των κρυολογημάτων μέσω της βιταμίνης C, δίνει ενέργεια στο σώμα σας και δυναμώνει του μύες.

Ενισχύει τον μεταβολισμό σας: Το γκρέιπφρουτ περιέχει ένα αντιοξειδωτικό (naringenin) το οποίο βοηθά το σώμα να κάνει χρήση της ινσουλίνης πιο αποδοτικά, ενώ παράλληλα καίει θερμίδες και κρατά σε φυσιολογικά επίπεδα το σάκχαρο στο αίμα.

Καταπολεμά την ουλίτιδα: Σύμφωνα με έρευνες, άτομα που κατανάλωσαν 2 γκρέιπφρουτ την ημέρα για ένα δεκαπενθήμερο, παρουσίασαν μικρότερη αιμορραγία στα ούλα.

Βοηθά στην απώλεια βάρους: H κατανάλωση γκρέιπφρουτ, είτε με την στέρεα μορφή του είτε σαν χυμός, οδηγεί σε απώλεια σωματικού βάρους και μείωση του σακχάρου σε άτομα που είναι παχύσαρκα.

Βοηθά στον ύπνο: To λυκοπένιο είναι ένα αντιοξειδωτικό που περιέχεται στα γκρέιπφρουτ και λέγεται πως συνδέεται με τον καλό ύπνο.

 

ΠΗΓΗ: theactivetimes.com

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *