ΠΑΣ Λαμία: Με Βάντερσον στον “τελικό” της Κρήτης / Tα τελευταία νέα του Πλατανιά…

lamianow
6 Min Read

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ταξιδεύει στα Χανιά για τον “τελικό” με τον Πλατανιά ο ΠΑΣ Λαμία. Οι “κυανόλευκοι” ολοκληρώσαν το πρωί της Παρασκευής την προετοιμασία τους και ακολούθως ταξίδεψαν για το Ελ. Βενιζέλος ωστε να πετάξουν για την Κρήτη.

Στην αποστολή μπήκε και ο Βάντερσον παρότι αντιμετώπισε ίωση τις τελευταίες μέρες και προπονήθηκε ελλιπώς.Αποτέλεσμα εικόνας για banterson lamianow

 

Η ανακοίνωση του ΠΑΣ Λαμία
Στα Χανιά ταξιδεύουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Λαμία όπου το Σάββατο (3/3, 15:00) αντιμετωπίζουν τον Πλατανιά.

Ο προπονητής Μπάμπης Τεννές άφησε εκτός αποστολής τον τιμωρημένο Όμο ενώ οι παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή είναι οι: Παπαδόπουλος, Πίτκας, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Κουκόλης, Παντελιάδης, Μπεν Τζεμιά, Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος, Μπουλούλης, Βασιλαντωνόπουλος, Καραγιάννης, Ακόστα, Φράγκος, Τσούκαλος, Πίτι, Μπούτνικ και Βάντερσον.

Νοκ άουτ ο Πετρόπουλος για την Λαμία

Νοκ άουτ ο Πετρόπουλος για την Λαμία, οριστικά εκτός ο Βάντερσον

Πιο συγκεκριμένα, ο 32χρονος επιθετικός ενοχλείται στο δικέφαλο με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το ματς του Σαββάτου. Για τη συμμετοχή του αυτή καθαυτή στην αποστολή, αυτή θα κριθεί οριστικά την Παρασκευή.

Από την άλλη, ο Βάντερσον μπορεί να θεωρείται οριστικά εκτός, αφού δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον αστράγαλο κι έτσι λογίζεται ως μια πολύ σημαντική απώλεια. Ουσιαστικά, η απουσία του δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα στη θέση του αριστερού μπακ, καθώς υπενθυμίζεται ότι εκτός βρίσκεται αυτή την περίοδο και ο Κοροβέσης με τραυματισμό.

Στον αντίποδα, υπάρχει και ένα θετικό, που είναι ότι ο Νίλι είναι εντάξει, καθώς πήρε μέρος κανονικά στην προπόνηση που έγινε την Πέμπτη στο Μάλεμε κι έτσι θα μπορέσει να είναι διαθέσιμος. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να αγωνιστεί ως δεξιός μπακ και να μεταφερθεί στην απέναντι πλευρά ο Πλιάτσικας.

από athlitiko.gr

Σχετική εικόνα

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Η πολύ καλή πορεία στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας -για τα δεδομένα της νεοφώτιστης Λαμίας- έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ να μην έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο σε κανένα σημείο της φετινής σεζόν.

Του Δημήτρη Λάϊου

Στην ουσία το πρωτάθλημα τώρα ξεκινάει για την ομάδα της Φθιώτιδας. Όπως και στον πρώτο γύρο, όταν τέλειωσαν τα παιχνίδια με τους μεγάλους, στις πρώτες αυτές στροφές του πρωταθλήματος όπου πραγματικά ήταν πολύ δύσκολες η Λαμία πλέον καλείται να μπει και να παίξει ποδόσφαιρο.

Πράγμα, που δεν φημίζεται ότι καταφέρνει. Άπαντες έχουν διαπιστώσει αυτή τη δυσκολία στην φετινή ομάδα της Λαμίας. Όταν θέλει να δημιουργήσει, δεν μπορεί εύκολα να τα καταφέρει. Πολύ εύκολα θα πει κάποιος ότι ποδόσφαιρο είναι και αυτό που έχει επιλέξει να παίξει ο Μπάμπης Τεννές με τους παίκτες του και μέχρι στιγμής τους έχει δικαιώσει…

Ωστόσο, για να σωθείς χρειάζεται βαθμούς. Και για να πάρει η Λαμία τώρα βαθμούς θα χρειαστεί να αναπροσαρμοστούν κάποια πράγματα και καταστάσεις με τα οποία χειρίζονται τα παιχνίδια. Εμπιστοσύνη, υπάρχει τεράστια προς το πρόσωπο του προπονητή της Λαμίας, ο οποίος έχει δείξει τα διαπιστευτήριά του όχι μόνο στην πορεία του με την ομάδα της Ρούμελης, αλλά πανελληνίως… Και άπαντες γνωρίζουν ότι ο τεχνικός της Λαμίας έχει τη λύση.

Αποτέλεσμα εικόνας για πας λαμια-platanias lamianow

Η αγωνία όμως όσο φτάνει προς το τέλος το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας κορυφώνεται. Οι φίλοι της ομάδας, αυτοί που έχουν έρθει στο γήπεδο και αυτοί που για τους δικούς τους λόγους δεν το έχουν κάνει με τον τρόπο και τη συχνότητα που θα έπρεπε θέλουν να δουν την ομάδα να κερδίζει βαθμό ή βαθμούς στα επόμενα πραγματικά δύσκολα παιχνίδια.Αγωνία πάντως μεγαλώνει, πόσο μάλλον όταν η Λαμία έχει να δώσει παιχνίδια με ομάδες που πλέον καλείται όχι μόνο να κοιτάξει στα μάτια ή να πάρει ότι μπορεί όπως γίνονταν μέχρι τώρα, αλλά να τις κερδίσει.

Γιατί καλά ήταν να παίζεις χωρίς άγχος, με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Παναθηναϊκό… Ματς που ήταν εκτός προγράμματος όπως τα χαρακτήρισαν και οι άνθρωποι της ομάδας. Τώρα όμως τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν. Οι απαιτήσεις μεγαλώνουν και το ξέρουν καλύτερα από όλους, παίκτες, προπονητές και διοίκηση.

Το ματς με τον Πλατανιά είναι το πρώτο μεγάλο ντέρμπι και θα ακολουθήσουν κι άλλα. Και θα είναι ντέρμπι, κάθε φορά σε σχέση με το πως πήγε το αμέσως προηγούμενο ματς… Ανάλογα πάντα με το τι θα κάνει τόσο η Λαμία όσο και οι αντίπαλοί της…

Κλείνοντας, να αναφέρουμε κάτι που έχει ειπωθεί πολλάκις, αξίζει όμως μια επανάληψη. Η ομάδα πραγματικά χρειάζεται τον κόσμο της στα ματς με αντιπάλους που μπορείς να κερδίσεις. Οι κερκίδες πρέπει να γεμίζουν στα ματς με  Λεβαδειακό, Απόλλων Σμύρνης και ούτω καθεξής. Έτσι ώστε, να υπάρξει μια επιπλέον ώθηση στους ανθρώπους και αθλητές που έχουν φέρει την ομάδα της Λαμίας εκεί που ονειρευόταν για χρόνια κάθε φίλαθλος του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου όχι μόνο της Φθιώτιδας αλλά σχεδόν όλης της κεντρικής Ελλάδας.

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *