Σε συνέχεια των τακτικών ελέγχων που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Μαλιακού κόλπου εντοπίστηκε μια ακόμη εστία… μόλυνσης της ξηράς αλλά και της θάλλασας στην περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας και πιο συγκεκριμένα στην θαλάσσια περιοχή του Αχλαδίου.

Μετά από καταγγελία που έγινε στο λιμεναρχείο Στυλίδας και άμεσες και συντονισμένες ενέργειες του Λιμενάρχη Στέφανου Καλαμίδα, άντρες του λιμενικού σώματος έκαναν αυτοψία στο σημείο φωτογράφισαν τον χώρο και εντόπισαν το ελαιοτριβείο -που βρίσκεται μακριά ψηλά από την παράκτια ζώνη- τα λύμματα του οποίου έφταναν μέσω παρακείμενου χειμμάρου (ρέματος) στην θάλασσα.


Το θετικό της υπόθεσης σύμφωνα με τον λιμενάρχη Στυλίδας είναι πως το περιβάλλον δεν απειλείται μιας και τα υπολείμματα δεν είναι τοξικά ωστόσο όπως επισημαίνει οι ποινές που θα επιβληθούν είναι αυστηρές.

Να σημειώσουμε πως το ελαιοτριβείο λειτουργεί σε συνεταιριστική βάση ωστόσο ο υπεύθυνος του συνελήφθη και οδηγήθηκε με την αυτόφωρη διαδικασία στα δικαστήρια Λαμίας.


Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.