Ανθρωποκυνηγητό στη Μόσχα για ένοπλο που σκότωσε ένα άτομο, τραυμάτισε άλλα τρία (ΦΩΤΟ)

lamianow
3 Min Read

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε εργοστάσιο προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου.

Άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν, ενώ ο δράστης είχε πιάσει, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, αρκετούς ομήρους.

Η κατάσταση στο εργοστάσιο “Menshevik” αυτήν τη στιγμή περνάει στον έλεγχο του εισαγγελέα της Μόσχας Βλαντιμίρ Τσουρίκοφ, ενώ ο οπλισμένος άνδρας κρύβεται από τις αρχές .Η αστυνομία αναρωτιέται αν διέφυγε μέσα από το υπόγειο πέρασμα που συνδέει τα δυο κτίρια του εργοστασίου. Το RIA Novosti αναφέρει ότι ο οπλισμένος άνδρας βρίσκεται ακόμα στο έδαφος της επιχείρησης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται καταδιωξή του από τη ρωσική αστυνομία και στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων. «Χτενίζουν προσεκτικά το ένα δωμάτιο μετά το άλλο», σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ. Παράλληλα τον αναζητούν γύρω από το κτίριο του εργοστασίου.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από την αστυνομία.

Κάποια ρωσικά μέσα μετέδωσαν νωρίτερα ότι ο Ιλία Αβεριάνοφ αυτοκτόνησε, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει κάποια επίσημη επιβεβαίωση, ενώ συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για την κατάσταση των ομήρων.

Νωρίτερα ο επίσημος εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλέξανδρος Κουρένοφ τόνισε ότι ο Ιλία Αβεριάνοφ επανειλημμένα προσέφευγε στον εισαγγελέα, δηλώνοντας ότι ήταν θύμα απάτης.

«Εάν πρόκειται για ξαφνική έκρηξη θυμού, τότε υπάρχουν αρκετές επιλογές για την εν λόγω ανθρώπινη συμπεριφορά. Όταν του περάσει, είτε θα παραδοθεί, θα συνειδητοποιήσει τη ματαιότητα της θέσης του ή θα αυτοκτονήσει» – είπε ο ψυχίατρος-εγκληματολόγος Μιχαήλ Βινογκράντοφ σε συνέντευξή του στο Gazeta.ru, σχολιάζοντας τις ενέργειες του Αβεριάνοφ.

Το χρονικό
Δυνάμεις της αστυνομίας είχαν περικυκλώσει  το κτίριο και προσπάθησαν  να έρθουν σε επαφή με τον άγνωστο δράστη προκειμένου να διαπραγματευτούν μαζί του.

Φαίνεται ότι πρόκειται για διαφωνία μεταξύ δύο επιχειρηματιών για περιουσιακά ζητήματα. Το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο πηγές της ρωσικής αστυνομίας αναφέρει ότι ο δράστης είναι ο πρώην ιδιοκτήτης του εργοστασίου ζαχαροπλαστικής, ονόματι Ιλία Αβεριάνοφ, ο οποίος τσακώθηκε με τον νυν ιδιοκτήτη, τον οποίο τραυμάτισε θανάσιμα. Αμέσως μετά επιχείρησε να το σκάσει παίρνοντας ομήρους.

Νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο δράστης οφείλει στους πιστωτές του 90 εκατομμύρια ρούβλια. Η ιστορία ξεκινάει από το 2013, όταν ο επιχειρηματίας πήρε το δάνειο με του οποίου τις συνέπειες έρχεται αντιμέτωπος σήμερα.

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg
Ο δράστης

Σύμφωνα με το Russia Today μεταξύ των ομήρων είναι και δικαστικοί επιμελητές που βρίσκονταν στο εργοστάσιο προκειμένου να γίνει διευθέτηση των χρεών.

«Η συμπλοκή έγινε μεταξύ συνεργατών με αφορμή μια διαφορά για την ιδιοκτησία ενός χώρου, στις 9:13 το πρωί στην οδό Ιλοβάισκαγια, στο διαμέρισμα 20, του κτηρίου 1. Ένας από τους εμπλεκόμενους τραυμάτισε τον άλλον, ενώ το θύμα της συμπλοκής πέθανε. Η αστυνομία επιχειρεί για την σύλληψη του δράστη», δήλωσε στο RIA Novosti ένας εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών

πηγη-real.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *