Τελεσίγραφο από Αρχιεπίσκοπο Κύπρου στους ιερείς: Ή εμβολιάζεστε ή φεύγετε

DESK
ΑπόDESK
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανακοίνωσε ότι μετά τις 15 Ιανουαρίου θα καλέσει τους ιερείς να προσέλθουν με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, έδωσε περιθώριο ως τις 15 Ιανουαρίου σε όσους ιερείς ανήκουν στην Αρχιεπισκοπή, να εμβολιαστούν.

Όπως δήλωσε, όσοι ιερείς της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας δεν είναι εμβολιασμένοι και αυτό δεν δικαιολογείται για ιατρικούς λόγους, από τον επόμενο μήνα δεν θα συνεχίσουν να είναι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής.

Εκφράζοντας λύπη για το γεγονός ότι υπάρχουν κληρικοί οι οποίοι δεν σέβονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους, ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε ότι μετά τις 15 Ιανουαρίου θα τους καλέσει για τελευταία φορά, να προσέλθουν με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Όσοι δεν συμμορφωθούν, θα παραπεμφθούν σε γιατρό της Αρχιεπισκοπής. Ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι εάν κάποιοι διαγνωστουν με ιατρικό πρόβλημα το οποίο να καθιστά απαγορευτικό τον εμβολιασμό, τότε δεν υφίσταται ζήτημα. Σε αντίθετη περίπτωση θα κληθούν να εμβολιαστούν, κι αν δεν το πράξουν, από τον επόμενο μήνα ας αναζητήσουν άλλη Μητρόπολη να ενταχθούν.

Ο Μακαριώτατος τόνισε πως δεν μπορεί ένας ανεμβολίαστος να λειτουργεί, να έρχεται σε επαφή με τους πιστούς και να τους μεταδίδει τον ιό. «Εάν δεν τους νοιάζει για τον εαυτό τους ας μείνουν στο σπιτάκι τους, οι άλλοι γιατί να πάθουν οτιδήποτε».

protothema.gr

Share This Article
ΑπόDESK
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *