Τραυματισμούς πολιτών προκάλεσε η αποτυχημένη τρομοκρατική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο μετρό του Λονδίνου. Οι δράστες χρησιμοποίησαν για βόμβα έναν κουβά στον οποίο υπήρχαν χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια.
Ειδικοί σε θέματα εκρηκτικών σε δηλώσεις τους ανέφεραν πως η αυτοσχέδια βόμβα στο Parsons Green θα μπορούσε να είχε προκαλέσει πραγματικό λουτρό αίματος σε περίπτωση που δεν είχε αποτύχει η έκρηξη σε ώρα αιχμής.
Σημειώνεται πως η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά εξονυχιστικά τη βόμβα-κουβά που ήταν μέσα σε ισοθερμική τσάντα σούπερ μάρκετ. Από τον μεγάλο κουβά εξείχαν χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια.
Αξιωματούχοι προχώρησαν στη σύγκριση της συσκευή αυτή με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν στις 21 Ιουλίου του 2005 όταν τζιχαντιστές προσπάθησαν να ανατινάξουν συρμούς του μετρό του Λονδίνου, αλλά απέτυχαν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά.
«Δεν μοιάζει με τα σοφιστικέ εκρηκτικά του ISIS όπως το τριπεροξείδιο ακετόνης (TATP), κι αν ήταν απέτυχε ο πυροκροτητής. Πέραν αυτού, ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι ο τρόπος λειτουργίας ήταν παρόμοιος με εκείνον στην τρομοκρατική επίθεση στη Μαδρίτη», είπε μιλώντας στο SkyNews o υποστράτηγος Τσιπ Τσάπμαν και τόνισε ότι οι αρχές περιμένουν να δουν αν θα αναλάβει το «Ισλαμικό Κράτος» ή κάποια άλλη οργάνωση την ευθύνη.
πηγη-zougla.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.