Πλήθος αρχαίων και παλαιοντολογικών αντικειμένων εντόπισαν αστυνομικοί, σε δύο μεγάλες αποθήκες στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 72χρονου Έλληνα.
Τα παραπάνω ευρήματα ήρθαν στο «φως» ύστερα από επιχείρηση της Αστυνομίας, για παράνομη κατάληψη των επίμαχων αποθηκών από τον 72χρονο.
Κατά την επιτόπια έρευνα, στην οποία συμμετείχε κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- τμήμα από μαρμάρινο άγαλμα με χαραγμένη ανθρώπινη μορφή μήκους 46 εκατοστών,
- 42 χάλκινα νομίσματα,
- 133 μετάλλινα νομίσματα,
- ένα αργυρό νόμισμα,
- τμήματα λίθινων τριβείων,
- αιχμή χάλκινου βέλους,
- τμήματα αμφορέων,
- τμήμα πήλινου ειδωλίου,
- λίθινα εργαλεία από χαλαζία, πυριτόλιθο και άλλους λίθους.
Επιπλέον, βρέθηκαν πολλά τμήματα λίθινων αρχαίων αντικειμένων, καθώς επίσης από χαλκό και πλίνθο, τμήματα αγγείων, σαρκοφάγου, κεραμικής λεκάνης, απολιθώματα οστών και ξύλου και άλλο παλαιοντολογικό υλικό η χρονολόγηση του οποίου εκτιμάται από την εποχή του χαλκού και του σιδήρου.
Τα παραπάνω αρχαία αντικείμενα θα σταλούν στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία για την περαιτέρω εξέτασή τους, για τον ακριβή προσδιορισμό της χρονολόγησης και της αρχαιολογικής τους εκτίμησης.
protothema.gr






Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.